Хасково

Ротарианци с проект за пречистването на водата в хасковските училища

Ротарианци работят по проект, който предвижда пречистването на чешмяната вода в училищата и детските градини в Хасково.

Идеята бе обявена на пресконференция на президентите на ротари клуб – Хасково и ротари клуб Хасково – Аида д-р Владимир Гончев и Румяна Бончева, паст гуверньора Любен Атанасов. Брифингът бе даден по повод визитата на дистрикт гуверньора Емил Коцев.

Пресконференция

Коцев похвали високата активност на двата хасковски клуба и силната младежка организация в Хасково. Той говори за приоритетите на ротарианците и припомни, че тамата е „Ротари: Правим разликата“.

Сега ротарианци проучват най-добрите устройства на пазара, които да бъдат закупени и монтирани на чешмите в училищата и забавачките. Те ще пречистват водата от твърди частици. За съжаление, засега не се намират такива, които да пречистват и от уран.

Д-р Гончев посочи, че предстои и съвместен проект с ротари клуб от Одрин по превенцията и профилактиката на рака на гърдата.

В края на пресконференцията ротарианци поканиха всички общественици и граждани, които искат да членуват да се запишат при тях и да осъществяват заедно идеите си в полза на обществото.

Пресконференция

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button