Любопитно

Млад художник спечели два национални конкурса

Седмокласникът от Свиленград Георги Костадинов е победителят в Националния конкурс за рисунка „Моята българска бродирана риза“.

Талантливото момче е спечелило първо място в своята възрастова група. Картината на Георги е вдъхновена от ярките тракийски шевици, характерни за района на Свиленград.

Конкурсът е организиран от Българско училище „АзБуки“ в Рим и Колеферо към Културна асоциация „Асен и Илия Пейкови“ в Италия. В него са участвали българчета на възраст от 6 до 19 г., деца от български училища в България и такива от български училища в чужбина. Рисунки са изпратили деца от България, от САЩ, Италия, Украйна, Холандия, Белгия и др.

Талантливият млад художник Георги Костадинов е ученик в ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград, а наесен ще бъде в 8-ми клас вече в СУ „Д-р Петър Берон“. Той е възпитаник на школата на свиленградската художничка Ивалина Недева, която е експерт „Хуманитарни дейности“ в общината. Само преди месец – в началото на юли, Георги спечели Голямата награда на журито в Националния конкурс за есе, приказка, стихотворение, рисунка и фотография „България – врата към Европа“.

Художник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Чудесно
Чудесно
25.08.2017 18:19 18:19

Браво! Чудесна картина, и като идея, и като изпълнение! Много ми хареса. Дано повече деца се занимават с изкуство.

Васко Димов
Васко Димов
26.08.2017 16:52 16:52

Това,което природата е дала, никой не може да го отнеме. Даровитите деца трябва да се подпомагат за да развиват таланта си. Нека се множат успехите и наградите на това момче!

Back to top button