Регион

Военните се включват в гасенето на новия пожар в Сакар

Областният управител Станислав Дечев поиска включване на военните в гасенето на пожара в Сакар.

В събота сутринта 35 военнослужещи от хасковското военно формирование 52 740 с техника ще бъдат на терена между селата Филипово, Присадец, Маточина и Варник.

В помощ на екипите от сутринта ще бъдат и доброволните формирования от Свиленград и Тополовград. Рано сутринта от РДПБЗН Бургас ще изпратят и тежка верижна машина, която да пресече пътя на огъня.

В района на Сакар днес по обяд избухна силен пожар, който до този момент обхвана над 1200 декара площ. Пламъците тръгнаха от пасище. Горят сухи треви и храсти. Пожарът е далече от населените места. Няма опасност за хората от близките села, няма застрашени стопански обекти, домове, селскостопански площи.

Тази нощ на терен остават да работят 5 противопожарни екипа от РДПБЗН от Хасково, 3 екипа с техника от Държавното горско стопанство. Ситуацията е сложна. Пламъците са в силно пресечена местност и се гаси предимно на ръка.

Само преди седмица в този район на Сакар планина изгоряха над 7 000 декара с храсти и лесонепригодни площи. И тогава и сега основната версия за възникване на пожарите е човешка безотговорност.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Танкист
Танкист
26.08.2017 8:43 8:43

И единия от двата танка да излиза ако запали !!!

Back to top button