Спорт

Празник за плажния волейбол в Димитровград с много млади надежди

Август се превърна в празник на плажния волейбол в Димитровград.

Началото постави турнирът за смесени двойки, който бе спечелен от Денис и Мария. Следващият уикенд се проведе 5-ят подред турнир за мъже, който включваше 12 отбора. Присъстваха състезатели от Бургас, София, Варна, Хасково, а извън схемата на участващите останаха още 5 двойки, тъй като организаторите прецениха, че това са оптимални брой отбори за двудневен турнир на едно игрище. Призовото място след оспорван финал заеха Ангелов и Николов, втори са наредиха Дафинов/Бонев, а бронза взеха Димитров/Реджебов. Организаторите бяха подготвили игра за публиката за най-точен сервис, като бяха осигурили предметни и парична награди.

Волейбол

Малко по-късно се проведе турнир по двойки за момичетата родени след 2001 г. от групите на Александър Дафинов. Участие взеха 12 момичета, като фаворитки за златото, близначките Деница и Пламена Маргаритови затвърдиха очакванията и спечелиха без загубен гейм турнира. Втори се наредиха Славея Славчева и Никол Иванова, а бронза взеха Кристияна Иванова и Нелина Петрова.

Четвъртият турнир приключи преди дни – за момичета родени след 2004 г. в отбори по тройки. Участие взеха 15 момичета, като най-малката участничка, Елеонора Жекова на 10 г., спечели първият си медал в плажната дисциплина на волейбола. 1/3 от участничките са родени след 2006 г., което предвещава много бъдещи успехи и на пясъка освен в залата. Златото завоюваха Никол Иванова, Теодора Костадинова, Петя Пасева, среброто отиде при Здравка Иванова, Антония Делчева и Александра Тенева, а бронза взеха Алексия Николова, Мария Жекова и Елеонора Жекова.

Волейбол

Отборът за момичета 2006 г. взе участие в турнир по случай празника на Любимец. Там нашите момичета си поделиха 3-то място с отбора на Средец, а домакините спечелиха надпреварата без да загубят гейм.

В неделя 25 момичета от школата заминават на спортно-подготвителен лагер в Царево. В рамките на 10 дни и триразови тренировки, волейболните надежди на града ще проведат подготовката си за предстоящия сезон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button