Любопитно

Димитровград празнува и с ретро апартамент от бригадирските години

Димитровград става на 70 години, а тържествата за празника на най-младия град в България започнаха с откриването на ретро апартамент. В него е показано как са живели бригадирите, изградили града.

Когато първите бригадири пристигат в Димитровград преди 70 години Мария Тотева е едва на 18. А преди това вече е била на фронта. Мария е от Врачанско. Никога не била влизала в апартамент преди да дойде тук.

Апартамент
Мария Тотева

„Младежта тогава жадуваше за работа и знания, да се докажеш в нещо“, казва Мария, която се разплакала, когато влязла в апартамента, защото й се струвал палат.

От днес спомените на възрастните хора оживяват. Началото е било с експозиция в музея.

Младите хора, малките деца идваха и се чудиха как може техните баби да са спели на легло без матрак, разказа директорът на историческия музей в Димитровград Елена Георгиева.

Апартамент

Ретро апартаментът скоро може да се превърне във временен дом за всеки, който иска да усети атмосферата от онова време. Всеки, който иска може да наеме апартамента, да преспи тук и да усети атмосферата как са живели нашите родители, каза кметът Иво Димов.

А докато това стане факт, посещенията тук са безплатни всеки ден до 2 септември от 10 до 14 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
27.08.2017 13:27 13:27

Еееѝ,Бойко ви направи магистрали,суджуци,пенсиите ви ,вдигна,Макарон и Макроновица в България доведе на френска любов да ви отвори……..а вие Димитровград,строителство,бригадири……..АХМАЦИ с АХМАЦИ!!!

Анонимен
Анонимен
27.08.2017 19:28 19:28

да вземат и блока да оправят

Пеню Пенев
Пеню Пенев
27.08.2017 19:55 19:55

Кой блок бе,селски???
Туй,ли ти е коментара????
Те за туй Бойко суджуци ще кльопа и ще ни о..ва отзад!!!

Спомен
Спомен
27.08.2017 22:47 22:47

Бригадирското движение започва с бараки,нарове,набързо сковани тоалетни.Блоковете,инфраструктурата се изграждат по- късно.Телевизорите „Опера“ са от 60 те години и се купуваха трудно.първо се строи завод и най- накрая се мисли за човека и неговия блок,апартамент…

Back to top button