Спорт

Футболисти подариха купата от международен турнир на кмета

Малките футболисти на ФК „Хасково 1957“ подариха купа на кмета Добри Беливанов. Призът е от спечеления международен турнир за деца и юноши „Ваканиця“ в Несебър.

Децата са стигнали до успеха след четири победни мача, за които разказаха лично на градоначалника.

Треньорите Илиян Киряков, Вълчо Димитров и Кольо Костов похвалиха сърцатата игра на възпитаниците си. По думите им децата родени 2008 г. никога не излизали само за участие, а винаги с мисълта за победа.

Самите футболисти разказаха, че са побеждавали най-вече защото могат да тичат по-бързо, тренирали са много и са спазили указанията на треньорите си.

Беливанов поздрави децата и подари на отбора кристална статуя на „Св. Богородица“, считана за закрилница на града. Той изрази увереност, че от малките спортисти ще израстнат големи шампиони, защото Хасково заслужава да има своя отбор в „А“ група. Кметът припомни че в момента тече ремонт на официалния стадион „Хасково“ за над половин милион лева и е добре да има такива талантливи спортисти, които да играят там.

В срещата с футболистите от „Хасково 1957“ участваха още зам.-кметът Милена Трендафилова и младшият експерт спортни дейности Деян Александров.

Кметът почерпи децата със сладки и бонбони, а те обещаха да му донесат купата от първенството в Пловдив, в което им предстои да участват.

Футболисти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button