Хасково

Издигнаха националното знаме до морената

Българското знаме бе издигнато на пилона до паметника-морена на загиналите за Освобождението на Хасково.

Знамето е с размери 1,50 на 3,50 метра. Пилонът е с височина 9 метра. Кметът Добри Беливанов бе на мястото за да проследи реализацията на идеята си за облагородяването на мястото около паметника. Около морената е оформено пространство с бели камъни, поставя се осветление. До дни около паметника ще бъдат засадени нови растения.

Проектът за ремонта около паметника е изготвен от дирекция „Архитектура, градоусторйство, строителство и инвестиции“ на общината. Реализира се от служители на „Екопрогрес“. До 6 септември, когато се чества Съединението на България в Хасково ще бъдат издигнати около 500 нови знамена – български трикольори и с герба на Хасково. Подменено е знамето на пилона на Ямача, предстои подмяната на големите флагове на входа на Хасково от Димитровград.

Знаме

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
unocha _bleden @abv bg
unocha _bleden @abv bg
01.09.2017 19:14 19:14

Аз да попитам –за освобождението на Хасково – от какво освобождение От Руско от турско от фашистко от византийско или както върви от ЦИГАНСКО робство Прекалено много се проевропейчихме срам ни е от какво са ни освободили Плевнелията щеше да ни води на война с руснаците Много бъзо забравяме дано след години не се наложи Дядо Иван пак да идва да ни махне потурите фесовете и шалварите щото с тия управници с евроатлантическо мислене Ердоган може да не влезе в Европа но в БЪЛГАРИЯ сигурно ЩЕ ВЛЕЗЕ

Анонимен
Анонимен
01.09.2017 19:59 19:59

500 знамена???? Че то в цял Лондон за олимпиадата развяха едва 300. Къде в Хасково ще вейнат 500 флага? Фантасмагории и надувки. Кого лъжат от общината и защо?

ЯПУНДЖАТА
ЯПУНДЖАТА
02.09.2017 11:59 11:59

В един от своите коментари тази година К Кеворкян – атой действително е корифей в журналистиката –казва следното – Ердоган ни е приготвил ФЕСОВЕТЕ въпроса е кога ще ни ги сложи , Ето това трябва да вълнува управниците ни но те са ЗЯПНАЛИ на Запад Добре че изритахме тоя продажник и мухлю Плевнята

Back to top button