Димитровград чества 70-годишнината си, Васил Найденов с празничен концерт

Регион
Заря

Димитровград празнува днес 70 г. от основаването си.

Началото на първия социалистически град на България е поставено на 10 май 1947 г. Тогава пристигат 40 младежи, за да изградят “града на мечтите”. Те са последвани от десетки хиляди други младежи.

Димитровград е основан на 2 септември 1947 г. с указ на тогавашния министър-председател и лидер на БКП Георги Димитров, като се свързват селата Раковски, Мариино и Черноконево. За изграждането му е сформирано младежко бригадирско движение, в което млади хора от различни краища на страната работят безплатно.

Градът е построен от 50 000 бригадири, които пристигат от 963 български градове и села. Част от тях стават жители на новия град.

Празничната програма предвижда Представяне календара на Община Димитровград`2017 – 2018 от 11 часа в лятната читалня на Градска библиотека “Пеньо Пенев”. Празничният концерт на Васил Найденов е от 20 часа на площад “България”.

 

Още новини

loading...

2 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.