Димитровград ще си сътрудничи с китайци, разграбиха уникалния общински календар

Регион
Календар

Споразумение за сътрудничество сключиха Димитровград и китайският град Дзияо Дзиян.

На празничния 2 септември кметът Иво Димов и директорът на Постоянния комитет на народния конгрес на Дзияо Дзиян Уон Го Пин подписаха споразумение за възстановяване на приятелските отношения между двата града.

Календар

Според споразумението двете страни се съгласяват да полагат усилия на базата на равенството и взаимната полза за насърчаване на обмена и сътрудничеството в областта на търговията, икономиката, технологиите, образованието, човешките ресурси.

След официалната част гостите от Китай заедно с другите гостуващи делегации посетиха изложбата “Почетни граждани на Димитровград”. Всички бяха и на представянето на десетото издание на уникалния календар на община Димитровград, който е от септември до септември и представя красиви плакати.

След представянето календарът бе разграбен за минути от присъстващите в лятната читална на Градса библиотека “Пеньо Пенев”.

Haskovo.info припомня, че празничният концерт с Васил Найденов е от 20 часа на площад “България”.

Още новини

loading...

Един коментар по “Димитровград ще си сътрудничи с китайци, разграбиха уникалния общински календар

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.