Хасковски военни в учение на НАТО в Грузия

Хасково

Взвод от 31-ви механизиран батальон – Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада участва в учението на НАТО “AGILE SPIRIT – 2017”, което се провежда от 3 до 11 септември в Грузия, съобщават от министерството на отбраната.

Ръководител на взвода, който се състои от близо 30 военнослужещи, е майор Пламен Кирилов – заместник-командир на 31-ви механизиран батальон.

На учебен полигон Орфоло военнослужещите ще проведат различни тренировъчни полеви занятия – изграждане и заемане на наблюдателни постове, изпълнение на задачи в настъпление и отбрана, провеждане на контраатака, както и организиране и провеждане на задачи по смяна на формирования по време на операция, медицинска евакуация, разузнавателни операции, прочистване на обект.

В учението на НАТО с партньорски държави участват над 1500 военнослужещи от седем държави – САЩ, Румъния, Украйна, Грузия, Латвия, Армения и България. В хода на учението, освен механизирани формирования от сухопътните войски, ще се включат и танкови, специални сили и авиация.

Целта е подобряване на оперативната съвместимост на партньорските нации и укрепване на взаимоотношенията им.

4 коментара

  • Тия ХРАБРЕЦИ трябва много да внимават щото раздразнят ли Дядо Иван и Руския МЕДВЕДь може и да не си дойдат по държавите

  • РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕГА ЗАЩО АРМИЯТА Я НАПЪЛНИХА С ПО- МА -ЦИ. ЩОТО БЪЛГАРИНА НЯМА ДА ВДИГНЕ РЪКА СРЕЩУ РУСИЯ. А ПОМ- АКА СИ А ПО-МАК. МЕ-ЛЕЗ. КА- ТЪР

  • Да вземете и Радка Нончева, защото трябва да има развлечения . Сещай те се за какво пиша , не е никак трудно .

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.