Глобиха Георги Иванов за ремонта на стадион “Хасково”, отмениха санкцията за същото за счетоводителя

Хасково
Ремонт

Бившият кмет на Хасково Георги Иванов е глобен с 500 лв. от Директора на Агенция за държавна финансова инспекция. Иванов обжалва глобата пред Хасковския районен съд.

Санкцията се отнася за ремонта на стадион “Хасково” и е във връзка с нарушение в член на Закона за счетоводството.

При проверката на Агенцията в общината било установено, че между община Хасково и “Мегадом” ООД, София е сключен договор за доставка на оградни пана и колове на стойност 19 008 лв. с ДДС и договор от 4 юни 2014 г. за доставка на седалки за стадион 23 969 лв. с ДДС. Плащанията по тези договори били осчетоводени, като разходи за текущи ремонти в размер на 42 977 лв., а в отчета за касово изпълнение за 2014 г. горната сума била посочена в параграф 10-30 “Разходи за текущ ремонт”.

Въпреки че били закупени материали – седалки и оградни пана и колове на обща стойност 42 977 лв., не била увеличена стойността на стадион “Хасково”, за който са предназначени извършените доставки.

Георги Иванов в качеството му на кмет на община Хасково е отговорен за съдържанието на съставения към 31 декември 2014 г. финансов отчет за 2014 година, който не представя вярно и честно имущественото и финансовото състояние на общината, ето защо срещу него бил съставен акт за установяване на административно нарушение от 5 октомври 2015 г.

Районният съд приема, че е факт нарушението, за което Иванов е глобен, но размерът трябва да е 200 лв. Причината, че това е първо нарушение за бившия кмет.

Решението може да бъде обжалвано пред Хасковския административен съд.

За същото нарушение на чл. 23, ал. 2 от Закона за счтоводството със свое решение от 6 юни миналата година друг състав на Хасковския районен съд е отменил глобата от 500 лв. за тогавашния главен счетоводител Живка Делчева. Причината е, че в разглежданата редакция на Закона чл. 23 въобще нямал ал. 2., по която е съставено наказателното постановление.

Ето двете решения на съда Тук и Тук.

 

 

Още новини

loading...

24 коментара

 • Знаете ли кога ще плати бай Георги тия 500лв смешни, защо въобще правите това на въпрос, а защо не питате фирми изпълнители които са работили с него как за всичко по 10 процента за него си иска?? И това ми били обективни новини

  • Абе льольо, ако не беше Иванов и неговия инат, щяхте ли да гледате мачове от А група, бе тъпак, щяхте ли въобще да имате стадион, бе мухльо!!!!!

 • Голяма новина няма що. А сегашната управа кой ще глоби.Такива нарушения има че от затвора да не излезнат.

 • Сегашната управа и на малкия пръст не може да се опре на бай Гошо – по кражби, изнудване за дарения, подкупи и далавери.

  • Сегашната управа е толкова некадърна, че даже не може да се научи и да краде като Георги Иванов!

 • Айде Георги, цяло Хасково – иска да се върнеш.
  Върни се кмете – не живея в Хасково, но последните 2 години, през които се връщам – виждам промяната.
  Добър стопанин като Вас, трябва да е начело на Общината.

 • Браво на Г.Иванов че успя за много кратко време да стегне стадиона в Хасково иначе нямаше да гледаме никакви мачове в града ни от А група.Щяхме да ходим до Любимец ,Пловдив, Стара Загора или до……Караманци. Това не е никакво нарушение на финансовите закони.

 • Браво на Георги Иванов ние сме с вас.За 16 години Хасково цъфтеше а сега е в застой.

 • ГЕРБ да си отиват и Хасково,и от страната!
  Съсипаха хората лакомниците

 • Искаме си старият кмет и той се казва ГЕОРГИ ИВАНОВ. Този господин направи много за града, а те(нищо против, която и да е партия), но на него трябва паметник да му се издигне след време. И ако се яви на изборите ще спечели, защото не дели хората, виж какво направи на циганите-улици, асфалт, и много рядко ще ги видиш да пазаруват в града, всичко е там, на място. Орфей ще го подкрепи на 100%, знаем къде биете, но ще спра до тук. Не живея в този град, но има, които ходят и ми докладват-старите все още останали в града плюят новият кмет, нищо не прави за града, а Георги/Гошо се вижда с просто око, макар , че рядко идвам, но идвам в родният си град, душата, сърцето ми е там, родена и израснала, но поради причини на тогавашната власт/комуистите хххх и на г-жа Люба Кулезич им благодарим. Жива и здрава да си, Люба и пак да поканиш Георги Иванов, не знае 100 научени фрази, а е много еродиран, и разбира от всичко, златни ръце и ум като бръснач, Люба, а и ти си родом от там, ние трябва да се крепим, Люба, макар, че не живеем там. С обич: анонимната/анонимните :))

 • Ще го търсите Георги Иванов с фенери, ама късно е либе за китка. Ще си търпите дърдака глупендерски Д.Б. и ще гледате как Хасково върви надолу. Толкова прост кмет и такава некадърна администрация Хасково е нямало. За 2 години всичко е леш.

 • Иванов възроди Хасково от нищото. Направи го модерен, чист, благоустроен, имаше ред, нямаше псета, имаше интересни инициативи, нямаше тъпи идиотски проявки наречени “програми “. Беливанов ще съсипе всичко градено 16 години. Даже искал да маха Богородица от Ямача. ама го е шубе от народната “любов”. Да се маха от Хасково тоя смешник безличен

 • Хасковлии са шматароци. Гласуваха за дядката Беливанов, сега като най-сетне прогледнаха че е некадърен и само плямпа врели некипели, си искат Иванов. Къде бяхте преди 2 години на изборите бе? Иванов няма да се върне като кмет даже и да го молят на колене. Да не е луд. За кого да става кмет? За кого да възражда пак съсипан град? Кой му благодари навреме за стореното за Хасково? Всички като мишки спаха и лочиха от ръката му. После го загърбиха набързо.

 • С безумното си управление и далавери Бившия кмет доведе града до сегашното положение отлив на инвеститори явня корупция ,нагло и егоистично поведение на самозабравил се феодал .Един Димитровград е в пъти по развит и малкото останали хора в града да си погледнат по далече от носовете . Желаещите да служат на кметя да му ходят в хотела и имението чистейки двора …

 • А дали пенсионираха вече пом.директорката на ученическото общежитие в Хасково, че тя отдавна навърши години за пенсия и хората се умориха да чакат и за нея да проработи закона.

 • Тези, дето пишат, че целият град чакал завръщането на стария кмет Георги Иванов, май не живеят в Хасково. Никой, освен тях, не иска завръщането на феодала, дето се разпореждаше с всичко и всички, защото за 16 години тази територия му беше като частен вилает. Толкова се накраде, че има пари да ни направи горди собственици на заплати и пенсии по западен образец. Той и сега си живее господарски в многото си имоти и никой не го пипва да отговаря за бакиите си. Съд, полиция, мутри…работят за него, защото си плаща. Я колко глупаци пишат глупости, като мислят че някой вярва на небивалиците им.

 • Ебана ви е майката, гербераци крастави!
  Събирайте бохчите и всички на сточна гара, конски вагони има осигурени доволно!
  Където няма линия, с малки чукчета в ръка ще чукате чакълчета, с кирки и лостове ще строите мостове – само си направете тая ваша бойкострала и се измитайте, докато сте живи, че Денят иде! И тоя път няма да е Девети Девети, а ще видите трите шестици на дявола на челата си!

 • Няма ли да се намери справедлив съд най-накрая, че да осъди стария кмет за бакиите му. Добре че го свалиха от власт, след 16 години дерибействане, но сега трябва и да го осъдят. Отнемане на имуществото и затвор.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.