Диабетици се страхуват да не останат на улицата през зимата

Хасково

Опасенията си, че ще останат без клуб през зимата заявиха на пресконференция от ръководството на хасковското сдружение „Диабет 2012“.

Председателят на сдружението Милка Кънчева съобщи, че договорът с общината за сегашния клуб, където са под наем, на улица „Генерал Карцов“ изтича на 28 февруари догодина. В същото време, въпреки че читалището „Аспарух Лешников“, което е в същата сграда, не се настаняване от общината на новото място, определено с решение на общинския съвет.

Подозренията на Кънчева са, че договорът им за наем няма да бъде подновен, а читалището ще остане там. Страховете й се подсилват и от решение на съда, във връзка със старо решение на общинския съвет, че читалището трябва да е на „Генерал Карцов“. Кънчева припомни, че в клуба членуват 600 диабетици, много от които имат нужда от еждневни грижи.

Кметът Добри Беливанов заяви пред Haskovo.info, че общината няма да остави никой на улицата. Новото помещение за читалището на бул. „Раковски“ трябва да бъде ремонтирано, преди то да се премести там.

 

 

 

Още новини

loading...

3 коментара

  • А какви грижи полага Беливанов за каквото и да е в тоя град? Никакви!!!! Да си ходи.

  • Ха-хаааа,а пьк вестник „Хасковска МРЬСНИЦА“ се е олял-един вид как смеете да протестирате,бе Общината се скьсва от грижи за вас. Тия заслужават Пеевски да им закрие жалкото вестниче и да ходят на село да сеят картофи,както каза вождьт им.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.