Откриха обновеното “Шандор Петьофи” за 360 ученици, “Рилски” също е готово

Хасково
Откриване

Обновеното хасковско основно училище “Шандор Петьофи” бе официално открито с водосвет.

Директорът Антоанета Петрова заяви, че е доволна, че работата е приключила качествено за 1 г. Не всички класни стаи са подредени, но това ще стане до 15 септември. Не третия етаж ще има интерактивни дъски и компютърни кабинети, където за пръв път ще се преподава програмиране за 4 клас. Училището чака 70 първолаци, които са повече от миналата година, а общо учениците са 360. Директорът си пожела през следващите години училището да се напълни с деца.

Откриване

Haskovo.info припомня, че ОУ “Шандор Петьофи” и ОУ “Св. Иван Рилски” бяха основно ремонтирани по проект, по който се работи и в 4 детски градини. Зам.-кметът Евгени Консулов заяви, че “Рилски” също е готово и ще бъде официално открито на 15 септември.

Откриване

Двете училища бяха ремонтирани за около 3 млн. лв. без ДДС всяко. За “Шандор” се наложиха да бъдат отпуснати допълнително над 200 000 лв. за непредвидени ремонти по сградата и оградата. По същата причина за “Рилски” бяха отпуснати допълнително около 140 000 лв. Консулов благодари за търпението на родителите и за реда и организацията, създадена от директорите.

Приветствия на откриването отправиха кметът Добри Беливанов и депутатът Делян Добрев, който заяви, че е доволен от направеното и допълни, че в Хасково има още много работа, която ще се свърши с общи усилия.

Още новини

loading...

17 коментара

  • А тия шатри за какво са опънати? Сакън някой да не слънчаса, да не им се изпържи мозъка на тия герберунгери. Ми те нямат мозък, не ги щадете толкова, не им се кланяйте толкова, утре няма да са те

 • Не могли да се разберат кой да срежи лентичката, затова са се наредили всичко 😀

 • Ооо любовницата на зама Консу…. и тя там на първа линия. Турила и очила на втората снимка и шарената рокля не я прави млада. Малеее няма и срам даже да се покаже. Като дойде време за избори Консулчо ще ти хвърлят тия снимки на лицето трай сега трай резили

 • Когато бяхме ученици това училище беше с над 1200 ученика а сега е 360 и говорим само за 15г разлика когато само нашия клас беше 38 човека , какво прави общината за да задържи хората и да поддържа раждаемостта на хората с средно и висше образование . НИЩО ! Къде са ви инвестицийте , два завода отваряме и го повтарят по 10 пъти все едно са 20. Жалко за този народ …….. всъщност жалко за вас , аз се оправям някак си а вие сте уплашени и нихилисти които не се интересуват от мястото в което живеят и затова няма да имате работа и всичко ще ви е наопаки.

  Защо ли ви мисля , айде пътя…………………

 • Какво става с градините?20градина мръсотия,мизерия,децата са наблъскани по 36 в група?До кога?

 • Хасково инфо да отиде да снима какво е в 20 градина. Обещанията, които даде зам.кмета на родителската среща през октомври 2016г са неизпълнени….децата са смесени в групи от по 30 деца и повече…

 • За не разбралите : Откриха обновеното “Шандор Петьофи”!
  Аз лично се радвам да видя училището, в което съм учила аз,мойте приятели ,дори и мойте родители в този вид! Няма нищо общо,със това което беше преди 1 година!

 • Не мога да разбера защо се радвате да видите обновеното училище? Прочетохте ли за колко деца са “хвърлени” тия пари? А замисляте ли се колко училища с 2 и 3 пъти повече ученици имат нужда от ремонт? Училището е с толкова деца по ред причини…Отново дадоха на ромите, а българите с каквото остане да се справят…Така е било и за съжаление така ще бъде…Да им е честито! Ха дано броят на децата догодина да е поне със 100 повече! Ама…НАДАЛИ…

 • За сведение на “някой си” ромите в училището са около 30 %. Колкото са и в другите училища в града, а също и в онова “с 2 и 3 пъти повече ученици”, което има нужда от ремонт. При това ромите в “Шандор Петьофи” са местни и култивирани, а не приходящи от близките села. Училището не е затворено за никого, заповядайте и запишете децата си. Така ще осигурите желания от вас “благороден” състав в него. И “даденото” ще е за вашите деца, нали. Впрочем, българчетата и турчетата, които го завършват продължават обучението си в двете елитни гимназии в града.
  Хайде да не завиждаме, а да се зарадваме и да си пожелаем всички училища в града да бъдат реновирани!

 • Пропусната запетайка след “завършват” и преди “продължават” в предпоследното изречение. Извинете, грешката е техническа!

 • Даскале , видно е че си много смотан комплекар и тъпо гербажийско тоест комунистическо лайно.

 • Идете да видите какъв кенев е Смирненски и ще видите че друга песен ще запеете.Според европейските стандарти Смирненски,Вапцаров,Раковски трябваше да бъдат отдавна закрити .

 • Абе, мауци!
  Туй училище на гола поляна го построиха за две години и с два милиона. 1000 деца учеха на шестдневна седмица, после на две смени. Парното плющеше, джамовете отворени. На игрищата се изчаквахме, по четири класа едновременно имаха физическо.
  Сега за толкова време и повече пари само го облепиха и боядисаха(прозорците му бяха сменени още предишната година). Голяма радост – туриха плочки по стълбите, върху оная здрава мозайка, която милиони детски крака не можаха даже да изтъркат. Идете и бройте пролетес – колко плочки ще са си на мястото!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.