Хасковлии на опашки предаваха стара хартия за нови книги

Любопитно
Книги

За втора поредна година в рамките на празниците Хасково е домакин на националната екоинициативата “Стара хартия за нова книга”.

Между 10 и 14 ч. хасковлии се редиха на опашки за предаването на хартията, след което избираха от изложените нови книги. За поне 5 кг. стара хартия за рециклиране се получаваше нова детска книга по избор и подаръците от организаторите.

Книги

Събитието се провежда с подкрепата на община Хасково и Регионалната библиотека “Христо Смирненски”.

Книги

По време на първото си издание в Хасково през 2016 г. “Стара хартия за нова книга” отчете отлични резултати. В кампанията се включиха повече от 900 деца, които предадоха 4,7 тона хартия и получиха над 1000 книги. Благодарение на предадената хартия децата от Хасково, които се включиха в детския празник, спасиха от изсичане 61 дървета.

Още новини

loading...

3 коментара

  • Браво на тези деца и на родителите им!Хвала !Този чудесен пример е необходимо да бъде популяризиран.

  • Партийо любима, твоята повеля ще следваме сляпо и ще ставаме все по-тъпи и верни на вожда

  • Комунистите родината обичат, герберастите след тях вървят, пионери пионери, винаги в единен строй. Що мъчите децата бе, кауни!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.