Хасково

„Марина“ отпразнува 17-ти рожден ден, събират средства за Дани и Крис

17-ти рожден ден празнува Дневният център за деца и възрастни с увреждания „Марина“ в Хасково.

Кметът Добри Беливанов подари голяма торта на децата и статуетка на „Света Богородица“, която да ги закриля.

Празник

В дома се полагат грижи за 62 деца и младежи с увреждания. Децата рецитираха стихчета, пяха песни и представиха драматизация на приказката „Дядо вади ряпа“.

В „Марина“ бе организиран благотворителен базар, средствата от който са за лечението на две хасковски цена Дани и Хриси. Кметът си избра икони на „Света Богородица“.

Празник

Празникът бе уважен и от зам.-кмета Милена Трендафилова, директора на дирекция „Хуманитарни дейности и обслужване на населението“ Затка Караджова, началника на отдел „Здравеопазване и социални дейности“ Емилия Стефанава и нейния екип, както и от заместник-областния управител Стефка Здравкова.

Здравкова подкрепи благотворителната инициатива и се включи в дарителската акция. Дани и Крис посещават дневния център и сега се нуждаят от помощ, за да се преборят с тежко заболяване. Те са с диагноза мускулна дистрофия, а за лечението им се събират средства в целия град. Открити са и банкови сметки. Сувенирите и подаръците от рождения ден на център „Марина“ също ще бъдат заменени и средствата от тях ще се предоставят на двете семейства за лечението на децата.

Празник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button