Благодарствено писмо от наследниците на Нестор Марков получи общината

Хасково

Благодарствено писмо от наследниците на Нестор Марков се получи в община Хасково. То е адресирано до кмета Добри Беливанов и председателя на общинския съвет Таня Захариева.

В него се казва: „Ние потомците и родствениците на видния възрожденец, учител, общественик и лексикограф Нестор Марков, изказваме искрена благодарност на общински съвет Хасково за обявяването на Нестор Марков за почетен гражданин на Хасково. Това е знак за уважение към паметта и делото на големия родолюбец и патриот дал своя принос за възраждането на българщината в Хасковска област.

Във ваше лице бихме искали да благорадим на цялата хасковска общественост, на Регионалния исторически музей и Регионална библиотека „Христо Смирненски“, които активно участват във всички юбилейни чествания, посветени на Нестор Марков, както и на ревностния изследовател и популяризатор на живота и делото му Недялко Димов“.

Писмото е подписано от девет родственици на Нестор Марков: проф. Светослав Марков, проф. Савка Шопова-Маркова, Марио Марков, Юлиян Марков, Денис Марков, Анелия Маркова, Ивайло Марков, Светослав Кипровски и Христо Кипровски.

Почетен

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.