800 хасковлийчета предадоха стара хартия и спасиха 65 дървета

Любопитно
Акция

800 силни малки екоактивисти се включиха в националната кампания “Стара хартия за нова книга” в Хасково.

Те предадоха близо 5 тона стара хартия и така спасиха от изсичане 65 дървета. Под надслов “Почисти и прочети” децата научиха повече за рециклирането, разбраха как да събират разделно отпадъците и се сдобиха с над 1000 нови книжки по избор.

Акция

В Хасково акцията “Стара хартия за нова книга” се провежда за втора поредна година и отново беше част от празниците на града на Богородица. Кампанията беше открита от кмета на общината Добри Беливанов, който приветства гостите и изтъкна значимостта на каузата. За настроението на присъстващите се погрижи „Театърът на приказките“ – София с постановката “Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка“ – история за три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки.

В празничната програма се включиха над 150 деца от вокални групи и танцови състави от Хасково, сред които шампионите по спортни танци за младежи от клуб “Гранд”, спортните клубове “Тангра”, “Мега спорт”, акробатите от “Юнак” и звездите на аеробиката от “Виолена”. На сцената на пл. “Свобода” се изявиха детската фолклорна формация на ансамбъл “Южняци” и балетна формация “Рона”. Младите таланти Дария Боева и Тереза Желязкова изненадаха пубиката със своите песни.

Акция

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.