Стартира „Събери отбора за каузата…“ за болни деца

Хасково

Община Хасково координира инициативата „Събери отбор за каузата…“. Идеята е да бъдат проведени състезания по различни видове спорт, участниците внасят такса за участие зрителите също имат символична такса от 1 лев.

Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на четири хасковски деца – 17-годишната Николета Корондилева, 3-годишната Иванина Иванова, 4-годишния Кристиян Милчев и Дани на 11 години.

Регистрацията на отборите е на мейл municipality@haskovo.bg или на място в община Хасково.
Към момента вече има заявен интерес от футболни отбори. Срещите ще са в събота 16 септември в зала „Спартак“ от 13 часа. Полуфиналните срещи и финала са в неделя, очаква се финалната среща да започне в 10 часа.

На 16 септември от 16 часа е турнирът по бедминтон в зала „Спартак“.

Правила: всеки отбор се състой от 6 полеви играча (без вратари) и минимум 2 резерви, максимум 12, гол се вкарва само от наказателното поле, смените са неограничен, две полувремена по 10 мин. без почивка – смяна на полетата.

Видовете спорт по които ще бъдат организирани състезания са: футбол, баскетбол, тенис на маса, бадминтон, тенис на корт, спортно ориентиране, шах и бридж. Участниците трябва да са над 18 г.

Николета Корондилева е с диагоза Сарком на Юинг, претърпяла множество операции, продължава терапията. Средства може да дарите и по сметката на майката Росица Вълкова Ленкова Пощенска банка BG66BPBI 7926 106 4334 801 BIC: BPBIBGSF

Иванина Иванова има тумор в мозъка, оперирана е успешно, но терапията продължава и средства могат да се внесат по сметката на баща й Иван Демирев Иванов-Банка: ЦКБ IBAN: BG14CECB979040C1845200BIC: CECBBGSF

Кристиян Милчев е с прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен. За лечението му в Турция са необходими 32 000 долара. Сметка за набиране на средства – BIC UNCRBGSF IBAN BG65UNCR70001522974851 Титуляр: Кристиян Милчев

Дани е с диагноза прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен, нуждае се от средства за лечение в клиника в Турция. Средства се събират в сметката на майка му Милена Димитрова Бялкова- Иванова ЦКБ АД Клон Хасково IBAN: BG59 CECB 9790 40D4 7095 00 BIC: CECBBGSF

Още новини

loading...

Един коментар по “Стартира „Събери отбора за каузата…“ за болни деца

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.