Почва строежът на газовата връзка с Гърция през Хасковско

Регион

Министерството на регионалното развитие и благоустройството издаде разрешение за строеж на междусистемна газова връзка Гърция – България, която преминава и през територията на общините Димитровград и Хасково.

С документа се дава разрешение на компанията – изпълнител да извърши предвидените строително-монтажни дейности в съответствие с одобрения проект.

Изграждането на нова тръбопроводна система и чрез свързване на газопреносната ни мрежа с Гърция е приоритетен обект. Чрез реализацията ще се осигурят повече източници за доставка на природен газ за България.

На българска територия газовата връзка е с дължина от 140 км. Предвиденият първоначален капацитет на интерконектора е 3 млрд. м3/год., а максималният до 5,5 млрд. м3/год. на следващ етап. Планира се газовата връзка да бъде въведена в експлоатация до 2019 г.

 

Един коментар по “Почва строежът на газовата връзка с Гърция през Хасковско

  • Правилно, ще купуваме руския газ от Турция, но през Гърция – и на нея такса! Бравос! Чудесно се работи за чуждите интереси и лични комисионни!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.