Регион

Природозащитният център в Маджарово – сред 100-те национални туристически обекта

Природозащитният и информационен център „Източни Родопи“ на Българското дружество за защита на птиците в Маджарово вече е част от 100-те Национални туристически обекта.

Създаден през 1996 г. с финансовата подкрепа на швейцарското правителство, той е първият по рода си у нас. За изминалите години центърът се утвърди като място за интересни образователни, информационни и природозащитни инициативи, екотуризъм, които популяризират в България и в чужбина богатствата на дивата природа и устойчивото ползване на природните ресурси.

Една от последните прояви на центъра този месец бе детската работилница и наблюдение на властелините на Родопското небе, с което бе отбелязан Международния ден на лешоядите. Над 40 деца и възрастни научиха повече за защитените от закона птици и изработиха хвърчила със силует на черни и белоглави лешояди.

Миналата година центърът в Маджарово бе отличен от водещия сайт в света за онлайн резервации Booking.com.

Включването под номер 72 в списъка на 100-те национални туристически обекта е признание за работата на природозащитниците. Посетилите 100-те Национални туриистически обекта получават „Златна значка“ от Българския туристически съюз, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button