Читатели: Блок в “Орфей” се санира наполовина – няма по-голяма глупост

Хасково
Саниране

Читатели на Haskovo.info сигнализираха за започнало саниране на блок 27Б в хасковския квартал “Орфей”.

Блокът е до сградата на ВиК-Хасково и вече е монтирано скелето от източната страна на 27Б. Другата половина на сградата – 27А обаче е без скеле и няма да бъде санирана. Според хората няма по-голяма глупост от това един блок да се санира наполовина.

От общината съобщиха за Haskovo.info, че в случая живеещите в 27А не са се сдружили навреме. Това е причината и там да не започне саниране, защото сдружението сключва договор с банката за парите.

Хора от блока признаха пред Haskovo.info, че в 27А имало няколко домакинства, които били против и така се провалило санирането там.

От кметството допълниха, че макар и рядко в Хасково още на няколко места имало подобни “дупки” в санирането.

Саниране

Изпрати новина

Още новини

loading...

13 коментара

 • А ГА Са сдужаваха комшиите вие бляхте..сега мрънкаме що сме пропуснати от санирането..ам.да сте се сдружили да сте се разбрали искате или не искате..и да ви рмонтират. Сега как да ви включат в ремонта като дори не сте кандидатстали??? Безумна статия на безумен сигнал…Те не искали преди и сега дори не са кандидатствали ама що само другия блок правели. С този въпрос са сигурно половината блокове в Хасково-Що правят съседния пък нашия не. ама съседите като тичаха с документите къде бяхте..бяхте заети да обяснявате как някой ще ви вземе жилищата като ги санира, как ще ви изгнят от панелните ви дупки…как едни пари ще се окрадат.-..и изобщо цялата порпаганда на скат и други подобни канали и вестници…хай сега си поплачете

  • ТО С ТОВА КАЧЕСТВО ДЕТО ВИ САНИРАТ ВИЕ ЩЕ СИ ПОПЛАЧЕТЕ И ТО СЪВСЕМ СКОРО!!!!!!!!!!!

  • За твое сведение ”саниран” отдавна има вписано сдружение, което е вписано има подадени документи и са одобрени.Общината лъжат до безобразие

 • А на ул ” Ком ” от кога има саниран само един вход ! Това някой може ли да даде обяснение как става 🤔

 • Дакото тъпаци като тукашния Анонимен плашат хората и те не се здружават за саниране, така ще е. На едни ще им санират, а други ще мрънкат!

   • по подбор ти се санира главата,аз не съм партийно верен никому и вече блока ни е саниран,а хората от 27б нямат вина ,че в 27а не са се разбрали с 2-3 глупака

 • Накрая дупките ще са по-добре, на ул.Пирин вече 3-ти месец им правят покривите и две скелета висят като паметници на безумието – може би и така ще си остане, щом преди 20 дни прибираха стиропорите!

 • Както кмета през зимата ме убеждаваше, че няма да почистят снега пред 27 блок защото не било улица-така и сега ще ме убеждава че няма да ни санират защото нямаме регистрирано сдружение- няма такива идиоти

 • Не че нямаме сдружение, имаме обаче се замотахме заради несъгласните от единия вход и подадохме заявление за включване в програмата в края на 2016-та , обаче тогава вече банката не сключваше договори…просто трябва да си се сърдим на ония опъковите от единия вхъд, дето голям страх браха че регистрираме сдружение и подаваме заявление за включване в програмата.

  • Да – обаче това не обяснява наглите лъжи на Общината – “нямало регистрирано сдружение”. 27 блок в Орфей не съществува – нито за саниране, нито за снегопочистване.

 • А дали общината така са казали или така е интерпретирано от журналистите? По скоро когато се е сключвал договора за саниране на единия блок е нямало кандидатстване от страна на другия..как да вървят двата заедно? И така е също на атон блока- огловен блок с не знам колко входа- единият вход са се санирали сами, другите са в програмата и ще ги санират -и има едни три входа които са извън всякви ремонти- супер грозотия ще стане..ама като не искат хората-частна собственост е

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.