Маргарита Хранова излиза от Вип Брадър за “Изворът на Белоногата” в Харманли

Любопитно
Лауреат

И тази година в Харманли ще се проведат Националните литературни празници “Изворът на Белоногата”.

20-ят Лауреат на престижното отличие за цялостно творчество и принос в развитието на българската литература е поетесата Валентина Радинска (на снимката). Името й бе излъчено от жури в състав Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, Ели Видева и Георги Николов – членове на СБП, както и представител на община Харманли.

Валентина Радинска е автор на девет книги със стихове, сред които – „Към мен върви човек“, „Нощна книга“, „Не“, „Чистилище“, „Всичко“, „Поне“, „Дъждовете“, „Употреба на Свободата“ и книгата й с избрани стихове „Времена“. Пише литературно-критическото изследване “Димчо Дебелянов и Повелителят на вълците”, за което получава наградата за критика на в. “Век 21”. Автор е на антологията “Българската поезия след Втората световна война”. През 1998 г. получава националната наградата “Мара Белчева” за цялостно поетично творчество.

Престижната награда ще бъде връчена на официална церемония в местността „Изворът на Белоногата“ на 29 септември. Община Харманли ще осигури безплатен превоз до знаковото за града място в деня на събитието. При лошо време организаторите предвиждат мястото на събитието да бъде салона на читалище „Дружба“.

Програмата включва още среща – разговор с поетесата и носител на наградата Елка Няголова и литературно четене на членове на Съюза на българските писатели. Водещ на празника на поезията ще бъде Драгомир Драганов. Маргарита Хранова излиза от къщата на VIP BROTHER, за да зарадва с вечните си хитове публиката в Харманли.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.