Хасково

Започват Общия устройствен план на Хасково

Задание и опорен план за Общ устройствен план на община Хасково и вземане на решение за изработване на проект за Общ устройствен план внася за одобрение с докладна за септемврийската сесия кметът Добри Беливанов.

Заданието съдържа изисквания относно териториалния обхват на плана, срокове и етапи за изработване. Заданието е разгледано на заседание на Общински експертен съвет по устройство на територията. То е съгласувано с Министерство на културата и с РИОСВ-Хасково.

Във връзка с изработеното задание и опорен план за изработване на Общ устройствен план на община Хасково е необходимо започване на процедура по изработване на проект за ОУПО.

Необходимостта от изработване на ОУПО се обуславя и от възможността от създаване на благоприятни условия за инвестиционно проектиране и строителство в общината, както и подпомагане и създаване на предпоставки за реализация на общинския план за развитие.

Общият устройствен план на общината ще допринесе за по-ефективно планиране на общинската територия, прилагащ интегриран подход за постигане на целесъобразно устойчиво развитие в дългосрочна перспектива, е записано в докладната.

Финансирането на такива планове се подпомага със средства от държавния бюджет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Западен Инвеститор
Западен Инвеститор
21.09.2017 16:10 16:10

Бре,бре,блеете,бряяях,бря,бря………

7777
7777
03.11.2017 7:38 7:38

Далаверата почва.Давай ПАНАЙОТОВА.

Back to top button