Забраняват моторите и мотопедите в Хасково след 22 часа

Хасково

Да се забрани движението в Хасково на мотоциклети и мотопеди във времето от 22 до 6 часа предлага с докладна за сесията на общинския съвет през октомври кметът Добри Беливанов.

Забраната ще стане с допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението на територията на община Хасково.

Предложението на кмета е във връзка с получено писмо от началника на полицията в Хасково. В писмото се предлага да бъде ограничено движението на мотоциклетите и мотопедите през нощта. Въпреки предприетите мерки и засиления контрол, проблемът с шума от движението им остава нерешен.

При осъществявания контрол, ако се констатират премахнати заглушители на моторите, те се спират от движение. По улиците на Хасково обаче се движат мотоциклети и мотопеди, които са технически изправни и напълно изрядни. Конструктивно, без да са правени интервенции в изпускателната уредба, тези превозни средства при движението си генерират шум, който, особено през нощта, нарушава спокойствието на гражданите и буди основателно тяхното недоволство. По този повод са нараснали значително сигналите, които постъпват в полицията.

Така на общинския съвет се предлага да гласува забраната за движение на мотори и мотопеди в Хасково през нощта. Нарушителите ще се санкционират с глоби от 200 до 400 лв.

51 коментара

 • Дядка стига си излизал в отпуска за по една седмица. Време ти е за пенсия,подай си оставката и ходи да си почиваш някъде на спокойно място след 22ч. Пред телевизора

 • Добра идея…….ама наясно,ли са че с Наредба на общината не могат да отменят ЗДП и т.н.Изобщо неграмотност и юридическа некомпетентност.Такава наредба ще е противозаконна и ще падне в съда.Иначе идеята е отлична.Че полицията предложила????Ам те законите знаят,ли??????

 • Браво! Аман от пръдльовци който избиват комплекси по сред нощите с гърмящи мотори.Щом като мен ме глобяват за слушане на музика след 23ч.би трябвало и пръдльовците да се глобяват.

  • Точно така. Крайно време е да спрат да се правят на мъже за сметка на нервите ни. Като искат да се трепят шумно и с висока скорост, да го правят по- далече. И да, точно пръдльовци са.

 • Мръсния долен милиционер дет е предложил на на Глупавия ДЯДКА тая глупост , даго питам ако някой моторист просто минава през хасково след 22часа ,ко прайм???????????????

 • Мръсния долен милиционер дет е предложил на на Глупавия ДЯДКА тая глупост , даго питам ако някой моторист просто минава през хасково след 22часа ,ко прайм???????????????

 • Страхотна новина. Да карат само през Петък Събота и Неделя. Тези галоши без работа обикалят цяла вечер с моторите

 • Нормално е това да се случва когато целия град си мълчи този Беливанов до кога ще го траем нищо не направи за града всичко върви на подяволите

 • Браво за инициативата, сега е въпроса как ще се осъществи, само солени глоби и конфискация на пръдливи моторетки, аман от простаци – купил си пърделешка и сега цяла Хасково да опърди, махат и аспуха и вижте ко праим, тъпациии! раво на Беливанов!

 • Подкрепям,цяла вечер пърдят с тези мотори.не се спи от тях и детето реве,така че съм за….

 • В Хасково има няколко мощни мотора и полицията прекрасно знае на кого са собственост, но не ги глобяват, а тази предложена забрана е в нарушение на Конституцията. Моторите пречат не само на гражданите, но и на дежурните полицейски патрули спящи по време на дежурство през ноща.

 • Пръдльо яхнал стара прахосмукачка“ракета“ щото моторите им толкос не вървят,колкото пърдят.Вживяват се в ролята на големи рокери бре,на другия ден нагаждат ръката на мама да им пусне стотинки да капнат малко бензинче,че вечерта трябва да се правят на велики ,събуждайки целия град.

 • Има си технически изисквания. И няма да има проблем с шума. Ама пак ще има наши и ваши.

 • Всички са отворени по форумите и лаете..“неможи да се спри,пишлегари,комплексари,шум и т.н.“Добре бе съграждани,кога у Вас се е пробудул граждански дълг,кога Вие позвънихте на 112 за да се оплачите,кога пуснахте жалба до съответните органи,или само като прочетем в сайта новината и можим да лаем.Изградете се като гражданско общество да звънните на съответните органи при нарушение,след това лайте по форумите кучета!!!

  • обадих се и знаеш ли какво каза-идете до РПУ, а не в КАТ, как РПУ ще реши въпроса? от 112 толко разбират, а сега каже ти кога и за какво и перд кого се оплака или и ти лаеш?

 • Утре КАТ може да поискат да се забранят и автомобилите, защото ги мързи да си вършат работата.

 • Нищо не можите да направите защото вие нямате тези правомощия,това е работа на пътна полиция ако имат необходимите измервателни уреди за да проверят дадено мпс дали то е шумно или не,а те нямат такива……….

 • С това“нищо не можете да направите “ за пореден път разкривате липса на гражданско и човешко съзнание, демонстрирате глупостта си, чийто мащаб ще става все по-голям. Читави хора и в Хасково няма да останат. Какво мнение да очакваме и желание за промяна? Глупав народ-прост и нагъл. Всичко знае, ама нищо не му се отдава, щото нито съвест, нито култура, нито интелект притежава. Скапаните автомобили и мотоциклети трябва направо да бъдат спирани от движение и собствениците им да бъдат санкционирани. Чудесно предложение на Беливанов, за което глутниците пак лаят. Защото на кого му пука, че грозният шум пречи на гражданите, на които им предстои работен ден?!!!

  • Когато Беливанов събра мотористите на града за да гласуват за него преди изборите…….Защо тогава моторите ни не бяха ШУМНИ………..

 • НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ КМЕТЕ. ГОНИ ГИ НЕ САМО ВЕЧЕРТА А И ПРЕЗ ДЕНЯ ЗА ШУМА. ИЛИ ЩЕ СЕ ДВИЖИ БЕЗШУМНО ИЛИ ПРИ ЕРОЛ НА БОКЛУКА

 • Райно!Душо права си!Ама то пиле трябва закони да се променят в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.Иначе не щем шум.Просто тая наредба няма да мине.Туй сладка от ГЕРБ зависи какви промени в законите за местно самоуправление ще гласуват и такива в ЗДП.
  Само с ентусиазъм не става!!!

 • А защо кмета не спре шумните ромски сватби?Те вдигат доста повече шум от моторите.

 • Не реални решения за забрана на моторите след 22ч просто безумие в днешни дни. Благодаря Ви!

 • Важното е, че всякакви МПС могат да се движат по пешеходната зона в центъра по всяко време на денонощието.

 • Време беше да се направи нещо подобно. По бул. Илинден постоянно по нощите обикалят и никой не ги спира.

 • Кой каза уволнение .дасе сложат бариери вхасково идане седопускат коли идруги мпс. От22.00 до05,45

 • Нали знаете, че съществуват и електрически мотоциклети и забраната ще обхване и тях, ама на тези години е късно да му се дава акъл. Децата в детската градина имат по-хубави идеи за развитие на града.

 • Чудесно предложение …това ще реши всички проблеми на мизерните ви родители дето нямат пари да си купят лекарствата които ги крепят живи.ще реши демографската криза ще почнете да снасяте повече деца без стресса от мотори…това е сърказам за по простите който не се сещат…видими резултати ни обещаха

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...