Хасково

Отпускат 1000 лв. на вдовицата с изгорялата къща в „Болярово“

Илияна Георгиева да получи еднократна финансова помощ от община Хасково предлага с докладна за септемврийската сесия председателят на общинския съвет Таня Захариева.

Помощта е съгласно Правилника за реда, начина и условията за предоставяне на еднократни финансови помощи в полза на граждани на община Хасково. В общинския бюджет са заделени общо 20 000 лв. за такива помощи.

В община Хасково е постъпило заявление от 15 август от Илияна Георгиева за отпускане на финансова помощ във връзка с пожар в дома й в квартал „Болярово“.

Haskovo.info припомня, че на 3 август единствената къща на жената, която е вдовица и живее със сина си студент, изгоря при пожар от късо съединение. Опожареният имот е в хасковския квартал „Болярово“.

Общинска комиисия е разгледала искането на жената и е решила да й бъдат отпуснати 1000 лв. Мотивите са още, че пораженията от пожара са огромни, доходите на семейството са ограничени и са в невъзможност да се справят сами след пожара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button