Любопитно

„Златна лира“ и пълна зала за 40-годишнината на хор „Орфей“

Хасковският детски хор „Орфей“ и диригентът Елена Цветкова получиха високото отличие „Златна лира“ от Съюза на музикалните и танцови дейци в България.

Отличията бяха връчени от проф. д-р Юлиян Куюмджиев на концерта, посветен на 40-годишнината на „Орфей“ в пълната с публика зала на Младежкия център. Хорът и неговият диригент получиха и плакет от областния управител Станислав Дечев.

Хор

На концерта бяха създателят на „Орфей“ Боян Боев, първата пианистка Сийка Стефанова, дългогодишният корепетитор Вили Костадинова и много певци минали през хора, някои завърнали се от чужбина за юбилея.

Подготвителната група и концертният състав на „Орфей“ се представиха с богат репертоар, в който имаше нови и добре познати, награждавани произведения. Аплодисменти заслужи и камерна формация „Орфей+“. С хорово изпълнение се представиха майки и дъщери.

Хор

Цветкова обяви и наградите „Почетен Орфеец“ за Добри Беливанов, Миглена Стоянова, Катя Демирева, Стефан Милев и София Кузева, която бе водещ на концерта. Цветкова благодари за съвместната работа на корепетитора Красимира Генева.

На сцената с хора се качиха и музикантите от „Станислав Арабаджиев трио“, които изпълниха части от „Nidaros jazz mass“ от Боб Чилкот.

Кулминацията бе когато на сцената се появи голямата торта, а настоящи и бивши хористи изпълниха „На многая лета“.

Хор

За тези 40 г. хор „Орфей“ има 721 концерта, множество награди от национални и международни конкурси, а през него са преминали 1138 деца.

Концертът имаше и благотворителен характер – набираха се средства за издаването на диск на хор „Орфей“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.09.2017 22:57 22:57

За каква заслуга точно Беливанов получава наградата “ Почетен Орфеец“? Нещо а????

Back to top button