Регион

БЗНС почете паметта на Никола Петков с поход до „Аида“

Членове на областното ръководство на БЗНС отбелязаха вчера 70-годишнината от трагичната смърт на един от лидерите на земеделския съюз Никола Петков.

С поход до хижа „Аида“ и кратка беседа те почетоха паметта му. Заедно с председателя на областната структура Ангел Хаджиангелов и на общинската в Димитровград Леко Леков бяха и част от младите попълнения в редиците на БЗНС.

Те демонстрираха завидни познания за историята на партията и разказаха как Никола Петков е създал радикалното крило на БЗНС „Александър Стамболийски“, известно като БЗНС „Пладне“. Сътрудничи на демократическите партии, включително и на Работническата партия. Обясниха също, че е бил избран за народен представител в 24 Обикновено Народно събрание (1938 – 1939) и настоявал за защита и възстановяване на Търновската конституция, както и че се е обявил против едноличния режим на Борис III. По тази причина през декември 1938 г. изборът на Никола Петков за народен представител е касиран и той е интерниран в Ивайловград.

С едноминутно мълчание и поклон представителите на областното ръководство почетоха паметта на Никола Петков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button