Регион

До декември ремонтират платното от Димитровград до Хасково, движението – двупосочно

Започна ремонтът на пътя от Димитровград до Хасково. Сега се поставя маркировка и временни пътни знаци.

Тежка техника вече работи на изхода на Димитровград, като по-късно днес или утре сутринта движението ще бъде затворено.

Ремонт

Ремонтът ще е на два етапа – от Димитровград до МБК, а след това и до Хасково. Очакванията са при добро време работата да приключи до средата на декември.

През това време движението на автомобилите ще е двупосочно в платното от Хасково за Димитровград. По време на ремонта се очаква да бъде изградено и кръговото кръстовището до завода на „Язаки“.

През 2018-а ще се ремонтира и платното от Хасково до Димитровград.

Временна организация на движението се въвежда от днес до 18 декември по републикански път I-5 от Димитровград за Хасково във връзка с анонсираното преасфалтиране на пътя между двата града, съобщават от пресслужбата на община Димитровград.

Извършваните ремонтни дейности в участъка ще се осъществяват на четири етапа, като подходите за магистрала „Марица“ и за селата Крепост, Добрич и Крум ще бъдат достъпни. Движението ще се извършва двупосочно в едната лента.

Днес в 17 ч. изтича срокът, в който фирмите могат да подават офертите си по обявената процедурата за ремонт на път III-663 Чирпан – Симеоновград, който преминава през територията на община Димитровград и обхваща междуселищната мрежа от Чирпан – Великан – Меричлери – северната околовръсна дъга на Димитровград през кварталите Черноконево, Вулкан, Марийно – Брод – Злато поле – Райново – Симиеновград. Дългоочакваната нужда от ремонт бе многократно поставяна от кмета на община Димитровград Иво Димов в разговори с ресорните министри и Агенция пътна инфраструктура.

До 28 септември могат да се подават документи за обявената от АПИ процедура за ремонт на път I-5 Стара Загора – Димитровград в участъка от пътя от Радиево (соларния парк) до моста на река Марица включително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ББББББ
ББББББ
25.09.2017 21:40 21:40

Защо бе господа сега ви дойде на ум да ремонтирате пътя? Явно оня фес дето направи Язаки ще трябва да му изпълнявате желанията да му направите кръгово и този между градски път където можеше да се кара спокойно от тук на татък ще караме като във градско със 50 км и да спираме на пет места докато отидем до Хасково .Браво на инженери и проектанти няма думи.

Анонимен
Анонимен
26.09.2017 0:15 0:15

МАНТИНЕЛИ, сложете МАНТИНЕЛИТЕ, които откраднаха строителите на АМ Марица!

Back to top button