Любопитно

Нови метални фигури ще красят парк „Марица“

Художествена Галерия „Петко Чурчулиев“ е домакин на Третото издание на симпозиума по скулптура в метал „Неща премълчавани, неказани думи“, посветен на 70-годишнината на Димитровград.

Участват шестима възпитаници от специалността „Метал“ на НХА – София: Венцислав Шишков, Калоян Георгиев, Михаела Каменова, Николета Иванова и Станислава Анчова, с преподавател доц. Емил Бачийски.

Идеята на пластичният форум е да даде шанс за участие в творчески процес, без ограничаване свободата на младите скулптори в избора им на идея и материал върху стиховете на култовия за града поет Пеньо Пенев, както и с подчертан акцент върху историческия контекст на града.

Проектът е финансиран от община Димитровград, както и подпомогнат от представителни местни фирми.

Симпозиумът ще завърши с изложба на изработените фигури от шестимата участници на 28 септември от 11 ч. за довършване на фигуралната експозиция от първото и второто издание на форума на една от централните алеи в парка „Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button