Регион

Дни на социалните услуги тръгнаха в Димитровград

Традиционните дни на социалните услуги бяха открити в Димитровград.

Във форума участваха зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, зам.-областния управител Стефка Здравкова, кметът на Димитровград Иво Димов, заместник областният управител на Стара Загора Петя Чакърова, представители на АСП, социални работници, експерти от общините в Хасковска област.

„Много често казваме, че за зрелостта на едно общество се съди по отношението му към уязвимите групи. В този смисъл, ако правим изводи за Димитровград по този критерий, трябва да признаем, че вашата община е в пъти по-зряла от останалите“. Това заяви в приветствието си към форума заместник областният управител на Хасково.

Здравкова подчерта, че социалните практики в Димитровград са развити, устойчиви и резултатни. „Политиката на община Димитровград в социалната сфера обхваща целия спектър от уязвими групи, които имат нужда от подкрепа, от социализиране и от интегриране. Затова ми позволете да ви поздравя за изключително хуманната работа и да ви призная, че вашата е пример не само за Хасковска област. Според мен опитът и добрите практики на Димитровград са социално ноу-хау, което тук разработихте и надграждате по един изключително продуктивен начин“, обобщи Здравкова.

Заместник-министър Димитрова също изтъкна изключително успешната работа на Димитровград в сферата на социалните услуги и посочи, че е впечатлена от сериозната ангажираност на кмета Иво Димов със социалните услуги, тяхното устойчиво развитие и разширяване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button