Любопитно

Индийски класически спектакъл гостува тази вечер в Хасково

Д-р Сарасватхи Раджатеш – световно известна изпълнителка на индийски класически танци и уважаван гуру от Индия и нейната група от танцова академия Натясарасватхи е в България, за да представят индийски класически танцово-театрален спекракъл, включващ три класически храмови стила Мохиниятам, Кучипуди, Бхаратанатям и традиционна музика.

В спектакъла участват и танцьорите от България – Катя Тошева и Виктория Маринчева. Водещ ще бъде индологът Росица Стоянова.

Спектакълът е посветен на Ади Шакти – изначалната женска Божествена енергия. В хиндуизма Ади Шакти се свързва с богинята майка – символ на женското начало и любовта. Почита се в множество различни форми – като универсална майка, като богиня на богатството и просперитета. Свързва се със силата на действието и силата на знанието, с желанието и с унищожението на всички зли сили. Със силата си тя е способна както да породи вселената, така и да я унищожи.

Спектакълът ще се проведе в Бургас, Държавен Куклен театър, Хасково, Театър „Иван Димов“, камерна сцена и Благовград, Драматичен театър “Никола Вапцаров”. Спектакълът в Хасково е тази вечер от 18 часа, билетите са по 5 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button