Две комисии не подкрепиха предложението за отпускането на 50 000 лв. на “Хасково 2012”

Спорт
Комисия

Бюджетната и спортната комисии при общинския съвет допуснаха за разглеждане в местния парламент, но не подкрепиха предложението за отпускане на финансова помощ в размер на 50 000 лв. на баскетболния “Хасково 2012”.

Мотивите на съветниците са, че общинските пари са за развитие на детско-юношеския спорт, а не на професионалния.

Haskovo.info припомня, че на сесията на 4 август отпускането на парите бе отложено, защото от комисията по бюджет и финанси поискаха да видят как са разходвани от клуба отпуснатите през миналата година 47 000 лв.

Тогава в същия дух от трибуната се изказа и съвносителят на докладната Антон Иванов, а малко по-късно от клуба поискаха оставката му, обидени от негови думи.

Сега от клуба са представили отчетни документи. Съветници коментираха, че бюджетът на “Хасково 2012” за новия сезон е общо около 320 000 лв., а в същото време имали данъчни задължения за 41 000 лв.

Докладната за отпускането на парите ще бъде разгледана на сесията на общинския съвет в петък.

Още новини

loading...

5 коментара

  • Стига вече с този баскетбол!!! Няма нужда да хрантутим чужди състезателки и при 5 отбора да се правят на велики!!!Хранят се в Уно Пио,спят в скъпи квартири,вземат луди пари,а всички останали спортове мизерстват защото не ходят да се подмазване на властимащите!!!!Вън от Хасково!И без това Елена Станкова реве навсякъде,че дошла в този скапан град,а придържаха кмета и Табакова да кумуват на дъщеря им и мюсюлманина.,!

  • Божилова пак реве.И недоволства.Толкова се мазнеше на кмета и на зам.кметовете а сега е замлъкнала.едно време Гошо я изрита като котка заради писаниците ѝ сега се е покрила ма няма кой да и даде пари за спортно-танцувално-зарзаватчийския бизнес.

  • За трина изявени ХАСКОВСКИ спортисти,с медали от Европа- 3000 лева за подпомагане и развитие.За 1 отбор събрани от всякъде/без Хасково/ физкултурнички – 50 000 лева.Браво!!! Ако общинарите гласуват,да се минава на предсрочни избори.

  • дебелата истеричка да си ходи,край на отборчето мама тати и щерка-не се наядоха лиза ха г-за на Иванив,лизаха г-за на Беливанов и Делянчо.сега на кого

  • “”Съветници коментираха, че бюджетът на “Хасково 2012” за новия сезон е общо около 320 000 лв…”” Сериозен бюджет за 10 души,от които заплата получават около 6!! Останалите пари за заплати на фамилията ли са? Явно…

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.