Хасково

Йончева: Добрев назначил роднини в Хасково. Добрев: Само една ми е братовчедка – ВИДЕО

Едно семейство държи ножа и хляба в Хасково и ако това е законно, значи г-н Добрев по напълно законен начин е придобил община Хасково. Това заяви депутатът от БСП Елена Йончева по адрес на колегата си от ГЕРБ Делян Добрев в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Йончева посочи, че в общината за финансов директор е назначена първата братовчедка на Добрев Росица Гаргов, а съпругът й Даниел Гаргов е председател на комисията по финанси в общинския съвет. Освен това той бил съсобственик на много фирми, част от които печелят поръчки в общината за 100 милиона лева.

Близките на Добрев в общината били много повече. Подалите оставки заместник-кметове Милена Трендафилова и Евгени Консулов бяха посочени като съдружници на Добрев, а Консулов е и негов кумец. Близки отношения Добрев имал и със секретаря на общината Биляна Димитрова, която му била кума, а съпругът й Георги Димитров е председател на Районната избирателна комисия.

Г-жа Йончева изказа купища лъжи, за част от които най-вероятно ще я съдим. Роднинските връзки много лесно се доказват. Така отговори на нападките Делян Добрев. Той посочи, че единствено Росица Гаргова е негова роднина, а съпругът й е избран за общински съветник от хората, а след това от колегите си за председател на комисията по финанси. Освен това той не бил мажоритарен собственик във фирми, които печелят поръчки в общината. Такъв бил „червеният“ Величко Минев.

Добрев за пореден път заяви, че носи цялата отговорност за номинирането на Добри Беливанов за кандидат на ГЕРБ за кмет на Хасково. ГЕРБ вече оттегли подкрепата си от него и обяви, че се е провалил. Добрев припомни информацията от вчера, че Беливанов е на екскурзия в Монако с бизнесмена Иван Стаматов, когото определи за коалиционен партньор на БСП по времето на Станишев.

Аз нося вината за Добри Беливанов. Аз го номинирах, като мислех, че е честен и почтен човек. Искам да се извиня на съгражданите ми, каза още депутатът от ГЕРБ.

Вижте цялото участие на депутатите:

25 коментара

 1. Местно самоуправление… Тоя дебил, дето си признава как „кадрувал“, има ли обяснение как се „кадруват“ длъжности на висши държавни служители – секретар на община, директори на дирекции – за които конкурсът е задължителен? Конфликт на интереси е най-меката оценка. Защото това е друго – търговия с влияние, корупция по дефиниция. Ако имаше прокуратура в тая страна, де …

 2. Ами ти бе, Елено! Ти как получаваше възможност да ходиш насам – натам. Аконе беше гаджи на Станишев, щеше да видиш поръчки през крив макарон. И сега за благодарност си в парламента. За да крякаш и да получаваш много пари, защото за друго не ставаш. Това е то благодарност по социалистически /комунистически/. Няма защо да се правиш на много кадърна. Хората мухи не лапат. За две години два пъти си дошла в Хасково. Като Стойнев и Масларова. Разходки само за изборите. За града нищо. Но май си го заслужават хастовлии, като ви избират такива. Преди промяната с привилегии,след промяната пак.

 3. Теоретично, ГЕРБ може да кадрува само политическия кабинет на кмета на общината. Добрата практика е това да става преди избори със (политическото) споразумение за подкрепа. Обикновено това осигурява и подкрепа на представителството в общинския съвет, което на един кмет на община, щото не е орган на
  местното самоуправление, а на изпълнителната власт, му е важно. Без мнозинство в общински съвет, макар и плаващо, което да го подкрепя, по-добре да не се мъчи, да не мъчи и общината, ами да си слага оставката на масата. Това са реалностите.

  Кадруване на общинската администрация е немислимо. Пряко нарушение на закона и на основополагащи принципи на държавната администрация. Невъобразима наглост е да декларираш с гордост как грубо нарушаваш закона. Коментираните позиции на висши държавни служители – секретар на общината, директори на дирекции в общинската администрация – са деполитизирани по закон. Това първо. Второ, те се заемат след провеждане и спечелване на конкурс. Заемането им толкова дълго време по този начин – без проведен конкурс – също е грубо нарушение на закона и принципа на конкурсното начало в държавната администрация.

  Личните обвързаности на Добрев с коментираните лица в общинска администрация, които той не крие, а афишира като еманация на ГЕРБ, са най-чиста проба непотизъм. Възниква въпросът дали пък политическата принадлежност на споменатите към партия ГЕРБ не е само параван, зад който се прикрива банална провинциална шуробаджанащина. Това е въпрос, който следва да си зададат първом в самата партия ГЕРБ в Хасково. Как пък тъй тъй ценните и незаменими хасковски общинари са все рода и авери на арт бакалавърчето? Други в ГЕРБ в Хасково няма ли? Странно … Нали?

 4. Лече, Ленче, доказа, че си истински комунист! Вие можете само да плюете, но когато дойдете на власт става потоп.

 5. Кадрува Делянчо в цялата Хасковска област, не само в Хасково. Същите фирми източват бюджетите на Ивайловград и Харманли.

 6. Да, а защо журналистите не бръкнете и по другите градове в областта, за да лъсне цялата картинка на кадруването?

 7. Делян Добрев стоеше на един чин с Евгени Консулов. А казва че нямат нищо общо… Ама че калинка…

 8. Хасково и при Иванов преди, и сега при Добрев е феодална територия…. Повече му приляга старото име Хаскьой…

 9. Всъщност това, което каза Елена Йончева е самата истина, не знам колко нагъл трябва да си, за да го оспорваш?! Няма да забравя колко се радваха тези същите когато Беливанов спечели кметските избори в Хасково, то не бяха хора, не беше чудо. Какво стана сега, г-да управляващи? Делян Добрев, всички в Хасково знаем истината, няма защо да лъжете!

 10. Е много готин цирк стана в Хасковото Много се изкефих като чета тия изцепки сякаш съм в праисторически времена И това ПЕРЕКЕНДЕ Д елянчо показа че не е никакъв политик толкова простотии с тези назначения да направи Той си е мислел че хората пасът трева Алоооооооооо делянче момче бърборанче никого не можеш да убедиш в изнесеното То се знаеше и се виждаше от хасковлии но те си траяха на сега лъснаха задниците ви на всички –-осрани и неизмити миришещи на одеколон марка ГЕРБ Препоръка -изнасяй цялата си фамилия в СОФИЯТА заедно с дъртите и си стойте там че тука и кучетата ви познават

 11. ДЕЛЯН добрев ,деляне ти си един доказан лайнар ХОДИ СИ И НЕ ПОЯВЯВАЙ В ХАСКОВО

 12. Защо не каже Делянчо как от продавач на кебапчета и собственик на склад направиха фабрика за пелети и построиха комплекс от къщи и сега си бършат ръцете с Беливанов и го плюят

 13. Да вярвам ли на ушите си. Кукундрела Станишева седнала да говори за назначения. И това ако не е наглост, не знам. Не стига че я виждаме само по телевизора, ами седнала да вади точно пък тя кирливи ризи. Само крясъци и лъжи от тях, а като дойдат на власт лапане и лапане до ………..И в опозиция лапат, щото ДС винаги е зад тях. Те всъщност били ли са в опозиция….ама истински. Командата си я държат с парите и връзките. Еленке, не те ли е срам точно ти да говориш за конфликт на интереси. Ни срам. Ни страх. Те нали са атеисти. Като не направиха лустрация, ще има да сърбат попарата им и децата ни, и родителите ни, и ние, че и внуците ни, ако така продължаваме да я караме.

 14. Да повърнем всички заедно и едновременно върху гербаджии и да ги удавим!

 15. Делянчо,с водата не можа да направиш нищо задника си съдрахте но не успяхте…

  А сега да видим с кмета какво ще излезе,ама тая вода изтича,та мислете за утре.

  Щото другият кмет няма да е гербераст …

 16. „… Да ти кажа ли правичката?- И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!…

 17. когато разследват далаверите, както и милионите на бившия кмет, г.иванов, който печелеше и работеше със същия приятелски кръг, гергов и компания, тогава ще повервам на бесепето

 18. Те ги плюят,а мислят,че дъжд ги вали.Срама нямат.Какъв срам,срамува се ЧОВЕК,а не медуза.МЕКОТЕЛИ.

 19. Делянчо погледнисе в огледалото „„„ как може да се сравняваш с преэидента Ти опоэори матемтическата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button