Хасково

Глобяват санираща фирма за потрошена жена в хасковска забавачка

С 1500 лв. се очаква да бъде глобена фирмата, която санира забавачката до общината в Хасково, съобщи на пресконференция шефът на Инспекцията по труда Петър Андреев.

Както Haskovo.info писа на 20 септември в детската градина падна жена, която е с два счупени прешлена. Тя отишла да види мъжа си, който работил по санирането, спънала се в строителни материали и се наранила.

Глобата е заради допускането на външни хора на обекта. Санкция до 300 лв. се очаква да отнесе и техникът на обекта.

През септември продължават проверките в строителството и основно санирането, както и в селското стопанство. Издадените еднодневни трудови договори са вече 18 500, колкото са били и през миналата година по същото време.

През август от Инспекцията са извършили 55 проверки, констатирани са 214 нарушения, съставени са 4 акта, а влезлите в сила наказателни постановления са 16 за общо 13 200 лв.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Криско- Писко
Криско- Писко
28.09.2017 16:47 16:47

Аблооооооооооо ПЕТРЕ коя е тази фирма дето санира защо не кажеш може би на Гаргов или исие Защо мълчиш като ПЛЪХ и много си се прекъсал бе 1500 лв Че то сигурно джобните пари на детето на собственика на фирмата са толкова бе ТАРИКАТ

Виолетка
Виолетка
28.09.2017 19:06 19:06

Ами чи те непрекъснато влизат родители, градината работи това значи,че и те не трябва да влизат, във всички обекти където се работи по градините е така пълна безотговорност от страна на строителните фирми и техническите им ръководители…..

quest_385 каза
quest_385 каза
28.09.2017 20:36 20:36

Ами Виолетке така е и то не само в градинките ами и в училищата че даже и в ОБЩИНАТА А за техническите ръководители да не говорим Като почнеш от тези по градинките та стигнеш до техническия ръководител на държавата

Back to top button