Хасково

142 милиона събра НАП Хасково, компютър ще определя ревизорите

ДанъциМалко над 142 милиона лева са приходите на НАП Хасково за 2007 година, съобщи на пресконференция днес директорът на териториалната дирекция Илчо Илчев. Това е близо 102 процента изпълнение на годишния план на агенцията в областта и е с близо 35 милиона повече в сравнение с 2006 година. 

Данъчните приходи са 61,5 милиона, от които 21,5 милиона са от данък върху доходите на физическите лица. 16,5 милиона са средствата, постъпили от корпоративен данък, а данъкът добавена стойност е малко над 21 милиона.

Събраните осигурителни вноски през 2007 година в Хасково са 56 милиона лева. Това е с 5 милиона повече от 2006 година. Здравните вноски са на стойност 15 милиона лева.

След ревизии инспекторите на приходната агенция са разкрили допълнителни задължения на стойност 50 милиона лева, от които 40 милиона са от данъчни задължения, 9 милиона от глоби и близо 1 милион от осигурителни задължения.

Новото тази година е, че екипите от ревизори ще бъдат определяни от специален софтуер на случаен принцип. По този начин ще бъде избегнат факторът субективност, коментира Илчо Илчев. Предстои и въвеждането на персонален код, с който всеки ще може да провери по интернет своите задължения към НАП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button