Регион

5000 туристи дневно през Баните в разгара на сезона

В разгара на туристическия сезон през Минерални бани минават дневно между 3000 и 5000 туристи, заяви пред гости от община Провадия кметът Мюмюн Искендер.

Общината участва във всички туристически изложения в страната, а на едно от последните нейният щанд е бил по-добър дори от този на Министерството на туризма. Предстои участие в две изложения в Гърция и Турция, където общината ще бъде представена подобаващо. Едно от основните неща, заради които идват туристите в Минерални бани е лековитата минерална вода, но в последно време огромен интерес предизвиква и културно-историческият туризъм, който тепърва предстои да развиваме, каза кметът.

В следващите няколко години очакваме инвестиции в размер на 50-60 млн. лв. Те ще бъдат направени предимно в 4- и 5-звездни хотели, тъй като изискванията на туристите непрекъснато се повишават, поясни още Мюмюн Искендер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
30.09.2017 8:26 8:26

Беливанов и ГЕРБ вън от общината и на дългосрочен туризъм в Баните!!!!!!

Чанков
Чанков
01.10.2017 13:03 13:03

Основните туристи в Минерални Бани са изселници Турция и турци от Комотини и Ксанти… Защото е по-евтино и половината хотели са турски! Правилно са се ориентирали от ДПС-общината. Няма да дойдат туристи от Атина де

Back to top button