Беливанов в отворено писмо: Дистанцирам се от Добрев, а не от ГЕРБ

Хасково

Кметът на Хасково Добри Беливанов излезе с отворено писмо, което бе изпратено до медиите.

Писмото е адресирано до Бойко Борисов, председател на ГЕРБ, Цветан Цветанов, председател на парламентарната група на ГЕРБ, Евгения Ангелова, общински координатор на ГЕРБ инж. Даниел Панов, председател на УС на НСОРБ, Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на НСОРБ, Таня Захариева, председател на общинския съвет.

В писмото Беливанов повтаря, че за него управлението на общината е успешно. Той говори и за опити за кадруване, които се е опитал да пресече с провеждането на конкурси.

Беливанов отговаря на нападките, че има млада любовница и обяснява повода да бъде в Монако. Той пита, кой е изпратил хората, които са го снимали до Бентли-то.

„Аз не се дистанцирам от ГЕРБ, а от Делян Добрев, който създаде нелепо напрежение в община Хасково“, заявява Беливанов и казва, че има сила да довърши мандата си на кмет.

Ето и пълният текст на отвореното писмо.

Кадруване, интереси и симпатии стоят зад създалото се напрежение в град Хасково. Назначението на ръководни административни кадри в общината трябва да става след проведени законни, прозрачни конкурси съгласно Закона за държавния служител. Това не е лична моя прищявка или субективна преценка, а действие за съблюдаването на закона.

Аз съм кмет на гражданите на Хасково и желая да управлявам с екип, чието назначение не е в нарушение на закона. Прозрачността в управлението и ясните критерии за назначенията в общината са едни от целите на едно демократично и честно управление. Чисто партийните, семейни и приятелски назначения не са подходящи за постигане на тези цели, така че не е допустимо установяването на монопол в ръководството на общината. Няма да коментирам препоръчаните от Делян Добрев назначения нито в община Хасково, нито в енергетиката, за които излезе информация в медиите. Ако Хасково е малък район и в управлението трябва да има приоритетно негови близки, то и секторът енергетика ли е малък?

Възложих провеждането на кадровата политика на заместник кметовете и на съответните комисии и сега съжалявам за това. Научавам, че напускащите заместник кметове ще се върнат на по-скъпо платените си предишни длъжности, съжалявам само, че не са усетили моето уважение и респект към жертвата им за Хасково. Надявам се на тяхно място да дойдат също достойни хора и добри професионалисти.

След като отмених опорочените конкурси на 21 септември, на 22 септември излезе статия, че ГЕРБ ми искат оставката, а след това и местната структура на ГЕРБ излезе с осъдителна декларация, на която аз вече отговорих. Управлението в Хасково е успешно и смело заставам зад тези си думи. Постигнати са много успехи и всички те са плод на екипна работа. Разчитам, че всички поръчки са възложени законосъобразно. Горд съм, че сме сред първенците в санирането. Неприятно е, че заради един изкуствено създаден конфликт относно конкурсите за назначения, обществото ще гледа с недоверие на цялостната дейност в общината. Дадохме повод на опозицията да ни атакува.

Избран съм с подкрепата на ГЕРБ, изпълнявам политиките на партията, самият аз съм от ГЕРБ, член на общинското ръководство на ГЕРБ и като кмет на всички граждани трябва да съблюдавам закона, в това число и относно назначенията в община Хасково. Смятам също, че именно заради подкрепата на партия ГЕРБ трябва да пазим доброто име и да пресичаме практики, които уронват престижа и доверието в политическата ни сила.

Управлението на ГЕРБ има силно изразена визия и цели, и функционира в отличен синхрон и скаченост с всички местни административни единици. В тази връзка, аз с моето управление продължавам да стоя твърдо зад политиките и принципите на ГЕРБ. Ще работим за оптимизирането на процеси и проекти, забавянето на които отбеляза Цветанов, до колкото тези процеси са зависими от технологични и законови срокове.

Отдавна съм във властта и уважавам всички партии, включително и БСП в качеството й на градивна опозиция. Не съществува цена, която може да купи убежденията ми. А и от БСП никога не са се опитвали да сторят това, защото добре ме познават. Споменатият от Добрев, Иван Стаматов не зная да е от БСП, познавам го от много години. Лично аз не участвам в процеса по възлагане на обществени поръчки, за това съм упълномощил зам.-кмета Консулов.

През 2003 г. Делян Добрев беше назначен в областна управа на Хасково, на която бях главен секретар. Той бе младеж, завършил в САЩ и се справяше добре. В момента съм наскърбен от поведението му. Наскърбен съм като баща, а не като политик. Отдавам поведението му на емоцията, начина му на мислене и амбициите му за упражняване на влияние.

Обвинен бях, че имам любовница на 35 г. Аз съм на 71 г., а спряганата любовница беше финансов контрольор – уволних я, за да им угодя и да покажа, че грешат. Сега съжалявам, че заради клевети уволних един добър служител. Друга любовница се оказа дама, с която през 2016 г. съм бил на море. Любовницата беше всъщност дъщеря ми…

Връщам се от пътуване, на което бях заедно със зет ми, който шофира автобуса. Ако не бях на автобусна екскурзия, може би щях да успея да се върна още в понеделник. Бил съм абдикирал в петък, 28. 09.?! Всъщност, имаше непредвидена ситуация и престоят ни се удължи с един ден – трябваше да пристигнем в четвъртък, екскурзията беше седемдневна. Изтече видео материал, че се снимам като забележителност до автомобил с марка Бентли. Вижда се, че ме снима именно зет ми – съпругът на дъщеря ми. Вижда се също и, че ни наблюдават и снимат от черна луксозна лимузина… Това поражда въпроса кой е изпратил снимащите и с каква цел. И не е ли всъщност това една добре режисирана ситуация?

Аз не се дистанцирам от ГЕРБ, а от Делян Добрев, който създаде нелепо напрежение в община Хасково. Един човек да каже, че той е издействал от централното управление едно или друго нещо, е обидно за екипа ни, най-малкото, че ГЕРБ има още двама депутата от Хасково. Начинът, по който реагира Добрев на конкурсите показа, че истинската му цел е била да кадрува и ръководи община Хасково, а аз само да бъда фигурант – фасадата, зад която друг реди събитията, без дори да мога да спра незаконните назначения. Това е обидно.

Последните медийни изяви показват, че с опитите за омаскаряването ми се дискредитира управлението на ГЕРБ. Разбира се, че има наболели проблеми в града, решения се търсят, процесите са започнати, добри неща се случват. Разчитам на подкрепа от страна на централната власт и на мъдростта на министър-председателя Борисов. Имам силата и волята да довърша мандата си в името на доброто за Хасково и съгражданите ми. Целя ефективност, прозрачност и законосъобразност – принципи, които съм следвал през целия си живот и които не бих нарушил.
Дали действия на насаждане на антагонизъм ще спомогне за утвърждаване принципите и авторитета на ГЕРБ? Дали всичко това е в полза на гражданите, които са ни гласували доверие? Нека разумът да надделее, за да се фокусираме върху разрешаване на важните и наболели проблеми в Хасково и страната ни.

 

55 коментара

 • БРАВО! Това е кмет! Размаза го тоя добрев! Не случайно е с малка буква. Най -после г-н Беливанов се отърсихте от тях!

  • Тоя фарс, който герб и беливанов разиграват е обида и унижение за Хасково! Да ги прогоним с камъни от града завинаги. Мерзавци долни. Лакоми ненастници. Безогледни крадци и мошеници. Засрамете се и се махнете от Хасково.

 • Дъртак ти си от олиргахичния кръг и пешка във ръцете им заедно със партията ГЕРБ и създателя и Б,Б, ПИОНКИ НА ОЛИГАРХИЧНИЯ КРЪГ И Д,С, ИЗТРИВАЛКИ ВЪВ ТЕХНИТЕ РЪЦЕ!!!!Кой си ДЪРТЬО ??След няколко години никой няма да си спомня за вас със ГЕРБА И Б,Б,!!!!

  • Защо пишеш, а не кажеш нещо, кмете? Страх ли те е? И правилно се страхуваш. Хайде оставяй писалката и си вземай дисагите от общинския кабинет. Връщай се в Монако, там имаш по-голям шанс да ти разберат неясната реч, отколкото ние тук.

 • Като искаш законни назначения слабоумн**а Табакова дето черпеше с бонбони като Трендафилова и Консулов пуснаха оставка що не е минала конкурс? Защо Петев като не си взе теста спря конкурса за директор на дорекцията Общинска собственост? Кмете ставаш много смешен!!!

  • Беливанов, вярваш ли си бе човек? Две години лапа заедно с герберастите и сега се спасяваш, а? Късно е, а и звучиш нелепо след всичко сторено от теб. Отиди си с малкото достойство, коео ти е останало. Иначе ще се закопаеш дълбоко.

 • Браво г-н Беливанов подкрепяме ме те и се надяваме, че всичко ще се оправи в поза на гражданите

 • Ами да не забравяме Киримова! Тя да не би да си взе теста? Защото кметЯ е пионка и слуга на некадърни служители. Иска да запази всичките некадърници!

 • Абе това Георги Лидото много хубаво пишел доноси бе. Знаех че е леке ама сега се убедих. Това наистина ли стареца си вярва че някой ще го остави да управлява. Нали сега новите му господари ще го яхнат още по яко и по навътре ще му го вкарат. От трън та на глог а ние да лапаме мухите още две години с „мумията се завръща“.

 • Приятен път към Пловдивското шосе БЕЛИВАНОВ и датие видено на онзи свят лицемер гаден измамник мошеник и шушумига ,Цял живот си бил нагаждач и шушумига !!!!

  • Не се излагай повече, бе човек. Отиди си с мир. Нямаш нито енергията, нито хъса да се бориш. За какво? То досега, с правителство от твоята партия зад гърба, нищо не направи за Хасково, пък сега ли? Напълно безмислено писмо. Не се прави на писател, а излез пред хората, извини се и си подай оставката.

 • Не ми пука кой е кмета. Искам да се ра-бо-ти. Така че хайде вън от палатката и да си гледа старините. И този дето е диктувал това писмо да излезе и да каже колко брои на кмета да прави тези инати .

 • Golemi pomii se izsipvat vyrhu tozi 4ovek, no v krina smetka horata go uvajavat pove4e ot Delyan, govorya za obiknovenite haskovlii, ne be6e mnogo umno da se kazva-eto az spe4elih za grada 140 miliona, sled kato pove4eto pory4ki sa realizirani ot tvoi hora I 4ak razbraha 4e vzema 15%, jf biva kradene ma kyde 6e gi zanesete tezi pari-na onya svyat nikoi ne gi e znesyl I vie nyama da gi zanesete-al4nost, zloba. manipulazii I izlagazii, aide nakaraite sega nyakoi da glasuva pak za vas

 • Нагледахме се на хоро с „ощипани булки“! Всички яли и се веселили, ама лук не са помирисали! Смешно е всичко вече! За едните се иска законни конкурси, а другите са назначени без никакви конкурси, като че ли хората не знаят!

 • Не знам как така зетя кара автобуса до Монако се казва но не се казва че това е рейса на Монолит – фирмата на Стаматов. Защо не се казва че и много други управници и бизнесмени са били на това парти из Европа. И как така като замина за Монако нямало проблеми пък сега като се върна вече кмета го изкарахте светец. Хайде да не ми се прави на света вода ненапита. Питайте по възрастните хасковлии които са си патили от него когато правеше далавери като заместник на Стоян Илиев. Хайде да не говорим кой продаде центъра на хасково и кой взе тогава рушветите. Ама и герб не са никакви ченгета. Защо не ги казват тия работи. Само общи приказки. Кажете цифрите , левовете , пачките.

  • Валентина, не знам за какви далавери говориш, като кмет Ст.Илиев продаде на един бизнесмен място на ул.Сан Стефано и за благодарност получи един Фолксваген пасат и то стар, а Беливанов има същата марка само че Голф 4, която струва не повече от 3-4 хиляди, а ако ти си дала рушвет за нещо на някого иди и си кажи в полицията, ама да знаеш че ще съдят не само този дето е взел, ами и този дето е дал-демек тебе!

 • Математическа задача: Георги Иванов е на 68 г. ,а Беливанов на 71 г. На колко години ще е следващия кмет?

   • Иванов е на 64. Така че следващия кмет ще е на 64 ако изборите са тази година. Или на 66 ако се мъчим още 2 години с тоя нещастник Беливанов.

    • Ако искате и на 96 да е, щото на 36 и 46 не останаха, така ли!? Излагате се вече! Бързо забравяте – и тогава имаше далавери, шуробадженащина, афери и какво ли не и пак се прочухме.

 • Беливанов се прави на честен! Кой го накара да назначи сватята и братовчедка й Янка без обазование и двете на общински заплати?

 • Много добре написано, за малко си помислих, че може да е вярно, но после прелистих последните 2 години в града и ми изникна, че всичко е една голяма лъжа!
  Ако сте искали прозрачно управление щяхте за 2 години да намерите начин да пуснете конкурси кмете!

 • Каквото и да направи Беливанов ще е губещо. Всички са отвратени от него и любимата му партия Герб. Жалко за Хасково – единствения губещ от тоя долнопробен и гнусен цирк.

 • Ако КМЕТА излезе и туй що го писал в писмото си го рече на 30% без да чете ще си отрежа К.РА на площада!!!

 • И кмета на Маджарово от ГЕРБ- Армутлиев е бил на Екскурзията с Беливанов той е братовчед на Делян Добрев.
  Защо и него не го поменава Делян.

 • Браво кмете! Най-после му каза истината в очите. Търпя го достатъчно като някой кърлеж да смуче от Общината. Сега топката е у Борисов. Сега ще го видим колко е честен и справедлив. Дръж се кмете!

 • ,,..През 200з г. Делян Добрев беше назначен в областната управа на Хасково, на която бях Главен секретар. Той бе младеж, завършил в САЩ и се справяше добре…,,???

  едно време ,,завършилите,, в ссср, сега в щатите…!!!

  нищо ново на ,,западният фронт,,…!!!

  малката ,,разлика,, е че американеца пита: ,,..а баща ти, дядо ти …какво са завършили..,,???

  кметът да не казва ,,бащински,, че току виж делянчо намери ,,нов,, роднина, че и кмет по първа линия…!!!

 • Я му махайте снимката!!!!Детето ми е на 5 год.и като му видя снимката се уплаши и ревна!!!
  Ами той като персонаж от филма ЖИВИТЕ МЪРТВИ!!!Я НЕ ПЛАШЕТЕ ДЕЦАТА ХАСКОВО ИНФО!!!!

 • КЪМ САТАНАТА – -Сега разбирам колко злостни хора имало в Хасково. То бива, бива, но да се стига до тези мрачни пожелания, дори и не съм подозирал. Ами нали знаеш бе, че това което пожелаваш на другия, на теб ще ти се върне и то след време. Поне се прекръсти и поискай прошка от Бога, ако си християнин !

 • Тия управляващи от Хасково се оправдават по един и същи начин. Филмът не бил сексуален, а социален.

 • Той Делян Добрев направи целия конфликт и интригата .Сложил си всички роднини в управлението, защо някой не отиде да види каква къща има Делян Добрев ?От къде си е спестяват парите за такава къща сигурно от закуски.Заяжда се с човека той му е крив нали знаете ,че когато един човек е избран от народа значи народа го харесва.Делян се е взел много на сериозно ?Кой си ти бе ?Като обикаляше с кмета предизборно точно ти даваше лъжливите обещания И хората трябва от теб да търсят отговорност ,защо не си стоиш зад думите.Ти кво мислиш ,че си вечен ли ? Душичка .Нищо няма вечно.Затова бъди разумен и нали знаеш който сее ветрове жъне бури.Замисли се защо не ти е изгоден Беливанов?Може би не иска да играе по твоите тъмни работи.

 • Що никой за Тинчев нищо не казва???? В момента той е на власт в общината! Реши си теста ????и е най-умния сред кандидатите за шеф на дирекцията по приходите! Уреди го кмета!?? Хай сега да видим кой командва в общината????

 • Целият скандал тръгна от там, че Киримова и Петев не си взеха теста, а кмета няма да позволи други хора да спечелят тези места. Така че да не ми говори за законност тази мома ощипана.

 • Цветанов: ПП ГЕРБ ще търси рестарт в някои от своите организации в страната, където са констатирани слабости и даде за пример Хасково и Ботевград.
  Хайде областния и ветеринаря да се връщат в кошарите си

 • Беливанов да се дистанцира и от Евгения ангелова която назначи Емилия стефанова заради румен помака брат и,и двамата в давидково или криво поле по избор.

 • Смрад,смрад,смрад-двете крила на гербаджийската мафия се замерват с лайна. Абе всичките сте осрани до гуша,бе,скрийте се. Управлението ви е пьлен фарс,не е успешно както бьлнува дядката. А пьк Делянчо че е мафиот-така е. Ами дядо Добри на тая вьзраст ли разбра с какви хора си има работа? Щом могат да изпратят хора в черни лимузини да го снимат в Монако чак,това значи,че партията му е истинска МАФИЯ. Не му е виновна опозицията,да си види мафията,в която членува и изпьлнява всички нейни прищявки. Така че, Талибанов-хак ти е всичко,което ти се случва. Айде-омитай се и ти и шайката ти.

 • “ Въпреки че ГЕРБ се отрече от него, кметът заяви, че остава член на партията и че остава на поста си.“..
  Ей на това му викат „И вълкът сит,и агнето -цяло“!..
  Дигнаха патърдия ЗА ПРЕД ХОРАТА,но вълкът си остава в прайда…

  „Маде ин Гробландия“..

 • Да,цитираният от кмета на Хасково г- н Консулов е кумец,съученик и бивш съдружник на Делян Добрев. Майка му пък е общински съветник . Излиза ,че той е разпределял обществените поръчки. Явно кметът е фигурант в тази схема . Но, защо тези обществени поръчки,за които се знае,че са опорочени,са били пускани през общината ? Явно кметът си е въртял собствени далавери и не е закачан за тях,както и той не е закачал далаверите на Делян Добрев и цялата подопечна му община и назначените от него кум ,сват ,брат и зет.Всички са навързани като свински черва,а най- отгоре са Бойко и Цецо. И те си затварят очите щом в джобовете им влиза дял. Или в касите на ГЕРБ . Все едно. Така или иначе схемите и при БСП и при ГЕРБ са едни и същи. Затова и не се понасят. Затова и се разкриват. Жалка работа ,но най- жалкото е,че народът страда
  От всички продажни политици. Парицата е царица! Всички са маскари! Няма чисти или ако има такива, те са безгласни. Страх ги е. Те си знаят защо.

 • Вън от общината Румен Стоянов помака който е доносник ,двупосочен активист и на Герб но и на Джерман и. Сестра му мирише ща на зелена буболечка.

 • Беливанов, имаш лоши съветници и PR. Не струват и ти също не ставаш. Излишно е и долно да се напъвате да останете на власт. Паднахте много ниско и хората няма да простят никога и на никаква цена. Опропастихте Хасково.

 • Само да припомня непроходимоста по улиците в град Хасково миналата зима. За това отговорност носи Е. Консулов т.к. той отговаря за това. Сега тази оставка я разбирам като несправяне с ресорните задължения. Апропо нека Консулов да декларира, че няма общ бизнес с делянчо. За Трендафилова само една дума безличност.

 • ГОРЯМ РЕЗИЛ. ТОЯ ПЕНСИОНЕР МНОГО СЕ УСЪВЪРШЕНСТВА В ПИСАНЕТО НА ПИСМАТА, БЕ. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОКАЖЕ ПРЕД ХОРАТА И ДА КАЖЕ ДВЕ ДУМИ НА КРЪСТ, ЧЕ Е ОСВЕН ВСИЧКО ДРУГО И НЕКАДЪРЕН ЧИНОВНИК. МАЗЕН СЛАГАЧ, ДЕТО СИ ГЛЕДА САМО ЗАПЛАТАТА. МАХАЙТЕ ГО И ДА ДОЙДЕ НЯКОЙ МЛАД И МОЖЕЩ ЧОВЕК, ДЕТО СЛЕДВА ЗАКОНИТЕ. АКО НЕ ПРАТИТЕ В ЗАТВОРА ГОЛЕМИТЕ КОРУМПИРАНИ, ДЕТО И СЕГА ВИ ВОДЯТ ЗА НОСА, НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ГО ПРОСТИ. ХОРАТА ИСКАТ СПРАВЕДЛИВОСТ И НОРМАЛЕН ЖИВОТ.

 • Кой написа това сълзливо писмо?С пикантен момент?С писма ли се управлява община Хасково?Цели 2 години не намериха време кмет и общинари да се разберат за важните проблеми в града.Да приемем,че Делян Добрев е лош.Тогава кой е човекът Беливанов?Преди 27 години беше в СДС,БЗНС,сега е в ГЕРБ.Всичко това не е уважение към гражданите на Хасково.Клюкарските истории няма да задържат младите в града.

 • Kmete nishto protiv niamam dasi sporite I pishite po mediite Uvajavamvi kato covek.Koga shte poshni opshtinata da raboti kato beli hora kadeto si polucavat zaplatite.s uvajenie kim vsicki.ot edin obiknoven grajdanin koyto si plashta danasite

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.