Хасково

Откриват сезона за глигани, глобяват ловджии без екипировка

В неделя се открива груповият лов на дива свиня и лов на местен дребен дивеч. Сезонът ще продължи до втората неделя на януари 2018 г.

Графикът е готов, всички председатели на дружинки и ръководители на лова са инструктирани за изискванията: заверен ловен билет и членска карта, разрешително за носене на ловно оръжие на всеки член от дружинката, информираха от Ловно-рибарското сдружение в Хасково. На санкция подлежат ловци, които не са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят.

Падналите дъждове са благоприятни за лова на глигани, обяснява председателят на дружинката в с. Сусам Кольо Генчев.

Всички ловци в състава на хасковското сдружение се включиха активно в изграждането на хранилки, чакала и солища. В навечерието на новия сезон дружинката в Тънково подготви хранителната база за студените месеци. Всички дружинки вече са снабдени с необходимите количества фураж за предстоящото зимно подхранване на дивеча.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СВЕЖАРЧЕ
СВЕЖАРЧЕ
01.10.2017 19:19 19:19

Абе тоа КОЛЮ ГЕНЧЕВ още ли е п-л на дружинката в Сусам ами аз бях на 2 години той стана такъв Сега съм на 56 той още е дружинен И стига с тоа авджилък бе не изтрепахте ли вече всички животни Очаквам новини от дружината в Конуш начело с кмета Мл Марчев –колко прасета е убил

Back to top button