Хасково

Елена Йончева дава „Модела Добрев“ на прокуратурата, нищи нередности и в други общини

Сигнал за нередностите, които са се случвали в община Хасково, ще бъде подаден в прокуратурата и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Това заяви на брифинг в Хасково днес депутатът Елена Йончева от „БСП за България“.

Именно тя миналата седмица обяви публично назначения в общината на хора, които са близки до Делян Добрев. Това се случи 6 месеца, след като те бяха публикувани в онлайн издания и дни, след като ГЕРБ – Хасково свали доверието си от кмета Добри Беливанов. Вчера Добрев заяви, че подава оставки от всички свои постове.

В Хасково е била създадена икономическа групировка, която да насочва към определени фирми финансови средства, заяви Йончева и допълни, че „Моделът Добрев“, който може би е и „Модел ГЕРБ“, имал няколко части.

Първата била наглостта – така Йончева определя назначаването на ръководни длъжности в общината на братовчедка, кумец, кума и бивши съдружници. Втората е нарушаването на закона, защото тези хора нямали нужния опит за подобни длъжности, а освен това са работили дълго време без конкурси.

Отговорност трябва да се търси както от Делян Добрев, който си призна, че е кадрувал, така и от кмета Беливанов, който пък ги е назначавал, обобщи Йончева.

Попитан за мнение общинският председател на БСП и бивш кмет на Хасково Атанас Василев заяви, че категорично смятат, че Добри Беливанов трябва да подаде оставка, каквато вчера му поискаха и от ГЕРБ. А новият областен председател на социалистите в Хасково Емилия Масларова допълни, че ще търсят обяснения от двамата си общински съветници в Хасково защо като са знаели за назначенията в кметството, не са повдигнали темата отдавна.

На брифинга Елена Йончева допълни, че подобни модели са недопустими и ако се окаже, че и в БСП са се случвали, каквито обвинения дойдоха от Каварна, противодействие отново ще има. Тя заяви още, че в момента прави проучване и на останалите общини в Хасковска област дали отново няма подобни схеми.

20 коментара

 1. Стига де за една братовчедка вдигнахте такъм пушилник? Иван Костов е казал “ всички сме братовчеди“ пък разните там куми кумци..то не е роднинска връзка

  1. Г-жо Йончева, пиша тук /където всички смятаме, че пишат „троловете“/ защото въпреки, че сте депутат от Хасково, аз не зная как да се свържа с вас. Сигурна съм и голяма част от хората не знаят.
   Но да минем на темата….
   Възмутена съм от начина по който си позволявате да излизате с обвинения, да поставяте квалификации, да съдите, да внушавате на хората вашата позиция, възползвайки се от трибуната.
   Първото, което направихте е да вземете снимки на хора, които са работили толкова много за града и да ги разнасяте по студия и в залата на парламента като най –големите престъпници. Твърдите, че сте журналист / аз не съм убедена/, защото ако бяхте такъв щяхте да си направите труда да проучите, че зад тези снимки стоят хора, голяма част от тях доказали се професионалисти.
   За никого от нас не е тайна кой, кой е. Никой от тях не е крил родствени и други връзки, все пак сме малък град.
   Това са хора, които през тези две години бяха непрекъснато сред хората. Бяха със снегорините в тежката зима. Влезнаха във всяка класна стая и говориха с родителите за притесненията им относно ремонтирането на двете големи училища и четири детски градини. Работиха за развитието на града. Елате и се разходете, вижте големия брой санирани блокове. Предстои да започнат и други облагородявания и проекти. Поеха ангажименти пред тях, застанаха с лицата си. Вие не живеете сред нас и може свършеното да ви се вижда малко и незначително в сравнение с голяма София, но за нас това са правилните стъпки.
   Какво направихте вие за тези две години за града?
   След две години твърдите, че са ви се обадили и че са искали от вас да вземете отношение, защото сте депутат избран от Хасково. Дори не сте се сетила сама за това?? Убедена съм, че сте го направила само заради това, или пък сте видели възможност да блеснете…
   Направихте най-лесното, да хвърляте кал и обвинения, възползвайки се от насаденото с години недоволство.
   Искам да попитам, къде бяхте когато всички тези хора се бориха с проблемите на града и общината? Какво направихте за вашите избиратели? !
   Вие използвате ситуацията, за да хвърляте обвинения без никакви доказателства, дори си позволявате да издавате присъди.
   Имате претенции за честен и морален човек….
   Не г-жо Йончева, не сте.

 2. Много интересно, от къде г-жа Йончева е толкова запозната в детайли с работата в Община Хасково???

  1. Ми то всички що годе умни хора знаят какво става в Хасково, пък и в България. Не е нужно да си „герберски“ тарикат за да разбираш интифата. Нъл тъй?

 3. Един народен представител следва да е запознат с обстановката в района където е избран.На срещи получава инф.,преценя и взема отношение.Тук не става въпрос за Йончева,а за всички.Всички така процедират и гледат да минат в тила на врага.

 4. Да направим бърз прочит на седящите-Една мумия от Димитровград ,която общо взето е депутат за заплата без никаква позиция ,една малка руса злобна жена , едно момче от Бургас с наднормено тегло и голямо желание да бъде депутат ама … и най-голямата класа…Г-жа Емилия Масларова , за нея може само да гадаем …От Бентлита до Хотели в Старозагорски Минерални бани , дизайнерски марки дрехи и чанти а клетите пенсионери…..

 5. Ама защо сега има коментари, какви и кои били критикуващите Делянчо? Въпросът е, ВЯРНО ли говорят! Отговорът е ДА, стига сте отклонявали темата! Цяло Хасково го знае това!

 6. Рени,ма Рени !!!Ам туй е работата на депутата ма Рени!!!Па ти гледай чедо !!!!
  В Хасково само Ренитата не знаят!
  И умно Рени!!!Че,и теб сума ти хора знаят,къде вдигаш полата……..

 7. От тоя храст заек няма да изскочи ПРокуратурата и съда отдавна спът ЗИМЕН СЪН и то ДЪЛБОК като се сабуждат само при звън на монети или шумулене на банкноти – и то за кратко после пак потъват в летаргия

 8. Елена да види първо себе ки, после да оправя другите. Те понеже в съда спят вече почти 30 години, затова слушаме мазните фалшивите изпълнения на крадливите милионери като окичената със злата Масларова и шуробаджанашките крясъците на „бялото“ Ленче Станишева. Всичко подплатено със службици, където паричките си текат. Какво по-голямо задкулисие от това, бе. Бисеров и приятеля му Софиянски ви се присмиват. Пък и Р. Овч също. Така са си опекли работите в съда с нашите парички, дето ги откраднаха с криминалната приватизация. На Курнелия кой й търси сметка за пътеката към милионерството й. Потриват си ръцете доволно и тихичко, под мустак се присмиват на наивниците, дето чакат справедливост от съда. Като нашия бивш Г. Иванов. А пък вечно усмихнатият бивш кмет на София Софиански даже и акъл дава какво да се прави. Наглеци. Начело на акцията „Елена честната“. Пази Боже от такива водачи за истина и справедливост. Трагедията е пълна.

 9. Хора,опомнете се!След Наско Василев като кмет дойде Г.Иванов.Този узонджовски шебек за жълти стотинки купи червени и сини.Разцепи БСП с Татяна,СДС също като им раздаде малки имотчетаДокарара царя и пред всички на неговите хора им се изсмя ,като им заяви “ Е и царя Ви докарах“.Всичко беше в него в продължение на 15-20 г.И полиция,прокуратура и съд.Да беше осъден за нещо при всичките си заведени материали в МВР.Това е демокрацията и тогава и сега – близки и и доверени във властта.Тогава беше Джона – 10%,а сега кражба с милиони с общ.поръчки.Вижте имотите на Христо Василев-шеф на обл.съвет от СДС,строителството ,което прави и и земите,които изкупи.Няма сини,червени,зелени,бембяни ,който се докопа до властта краде на поразияАми,бушона Лилянов?.Само погледнете,че всички структури на ГЕРБ се вдигнаха да подкрепят Добрев – защо?Защото те са като него и си пазят задника.ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА ЗА СМЕТКА НА НАС ПРОСТОСМЪРТНИТЕ!

 10. Да живее демокрацията, начело с Еленка Станишева, позлатената от глава до пети крадлива милионерка Масларова и охранения дебелак между тях. С крясъците на наглата друга милионерка Курнелия – СОЦИАЛНАТА, ама най-социалната на света. Те със свинаря Гергов са най-социалните в тази партия.:) Първанов купи хотелчета на децата, да не остане назад от Станишев и неговата Моника, че то милионите при милиони отиват, за да има хотелчета по морето на брат му, доредени до тези на цариста Мелен Вълчев. Че то само техните ли.Те царистите всички станаха милионери, де, за да няма разсърден. Комунистите за една нощ се прекръстиха на социалисти, откупиха се не само от СДС, ами и от онези, които слез тях дойдоха в името на народа и България. Няма нито един осъден. НИТО ЕДИН! Защото и съда е техен. Бисерчо бистри политиката, Софиянски раздава усмивки, Любо Пъпката купува имоти с демократичната си съпруга Грозданова, предимно в чужбина. Всичко става с големите им пари, дето от нас откраднаха нагло. Превърнахме се в страната на пенсионерите. Пенсионери-началници с пари и милиони бедни пенсионери, дето трябва да се радват на 200 лева, а малкото пък, дето са с над тази мижава сумичка – кучета да ги ядат. Те да се радват на по 5лв. отгоре и то ако ги има. Само началниците от изпълнителната власт с големи пенсии и „дупетатите“. 30 години рекет на нормалните хора. Затова мило и драго дават за обучението на децата си, за да бягат в чужбина, че тук нормален живот няма. Само там, като работиш, получаваш. Тук можещия го унищожават,“за да не пречи на демокрацията.“ Тяхната демокрация! От трън та на глог. Резил абсолютен. Така ли само в България се свършиха НОРМАЛНИТЕ МОЖЕЩИ ХОРА ВЪВ ВЛАСТТА. Толкова ли е мощна силата на порока“алчност за власт и пари“. И толкова ли са беззъби законите ни, че парите да ги прескачат. Само предупреждения от Европа не стигат. Отдавна трябваше по-здраво да ни натиснат. Когато хората се обезверяват, стават жертви. Това е много удобно за всички управляващи, но то към просперитет не води. А такива като Елена и компания да се скрият в миша дупка, ако срам имат. При тях страх от бога няма.

 11. Хайде и в Димитровград да се размирише суджука, да се види как приближени на кмета печелят поръчки. И да се види, как е придобита старата автогара от герберисти.

 12. Тази жена е много безсрамна. Ако не беше с години качена на мотора на Станишев и БНТ не й даваше пари да си прави филмите, никой нямаше да я знае. Първа шуробажаначка, оградена от златоносачи и златотърсачи, седнала за правдата да се бори. И това ако не е наглост. Елено, Елено! Жалка и зла жена си, но и теб те опаричиха и сега се отплащаш! Който се разболее от тази болест, само затвор го лекува.

 13. Един съвет до, г-жа Желева!
  Г-жо Желева, пазете се и стойте на страна от Ленчето, защото няма да разберете как ще Ви, вкара в нейната помия, при нея скрупули няма, тя така е възпитавана цял живот.

 14. Eленка Станишева се пъчи до позлатената Емилия Масларова, която хасковлии избраха за депутат. Избирайте ги тези ояли се крадци, дето си плащат, че закона да не ги лови. Изядоха парите за заплати и пенсии и сега ни се присмиват, като се правят на загрижени за състоянието ни. Загрижени за още милиони, дето да натрупат покрай глупостта да се гласува за тях. Затвор за тях. Само затвор и отнемане на окраденото от хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button