Регион

Валута за 50 000 лв. намериха в бельото и чантата на сръбкиня

Контрабандна валута с левова равностойност 50 851 лв. иззеха митническите и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Контрабандната валута е открита в дамската чанта и бельото на 51-годишна жена, пътуваща в автобус с турска регистрация.

На 1 октомври на „Капитан Андреево“, около 23 часа на изходящо трасе пристига автобус, пътуващ от Сърбия за Турция. Шофьорът и пътниците заявили пред българските митничари, че не пренасят нищо за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При последвалата проверка и личен преглед на една от пътничките, сръбска гражданка, са открити недекларирани 26 000 евро в различни купюри. От тях 10 000 евро са били увити в памперс, намиращ се в дамската й чанта и 6000 евро са пренасяни в портмонето. При личен преглед, в сутиена и бикините на дамата, са открити още 10 000 евро.

Срещу сръбската гражданка, с инициали E. T., е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митничар
Митничар
03.10.2017 9:44 9:44

Да ги изгорят както правят с всички контрабандни стоки. Или сега защото са пари някой ще си ги прибрере в джобчето

Back to top button