“Рилски” е едва третото училище с психолог в Хасково

Хасково
Психолог

Днес е първият работен ден на Илия Сталев, който е назначен за училищен психолог в хасковското ОУ “Св. Иван Рилски”.

Голямото училище за пръв път ще има психолог, като от ръководството са предпочели да имат такъв специалист, вместо педагогически съветник. Сталев е на 29 г. и е от Димитровград, където досега е работил в социалната сфера.

Училищният психолог ще оказва допълнителна подкрепа на децата и преподавателите, като при необходимост ще работи и с родители. Сталев ще се намесва и при конкретни случаи с прояви на агресия – физическа или вербална. С превантивна работа ще се цели да няма насилие в училището. Психологът ще участва и в кариерното ориентиране на по-големите ученици. Той ще бъде канен в часовете на класа.

От Регионалното управление на образованието съобщиха, че в Хасково училищни психолози има още в СУ “Васил Левски” и СУ “Св. Паисий Хилендарски”. В много от останалите училища има педагогически съветници.

Психолог

Още новини

loading...

16 коментара

 • Дано и останалите училище последват примера! И по възможност назначавайте мъже! Важно е!

 • АНОНИМИЧ ти да не си за психиатър та толкова държиш за психолог Това си е пълна скръб и лапане на пари за нищо Защо трябва психолог като всеки учител е психолог по принцип В днешните училища трябва учителите да са с Полицейски палки а не да дрънкаш за психолог

 • А свършиха ли се кадрите от Хасково, че назначихте психолог от Димитровград

 • Ами защо мъже в училище,жени се управляват по лесно, а пък се и отблагодаряват с подаръци,на маса или с парички в пликче за назначението си. Директорката на СУ Паисий най напред съкрати всички учители мъже….по философия,по руски ,по биология,по история и физ. Възпитание, трудово обучение и др. Все мъже учители, хранещи семейства.Там педаг. Съветник е преквалифицирана агрономка,голям капацитет .с още по голямо самочувствие. Май такива мъжемразки като Нина Стайкова ..директор на училището не бива да се слагат на такива постове. За всички директори трябва да има психологични тестове,показващи дали са годни за тези постове.

 • Лекари,медицински сестри и зъболекари в училищата!!!!!
  Психиатри и Психолози в Парламента!!!!!!
  АНАДЪМ!!!!!!!!

 • г-н Динев, педагози има във всяко училище, без тях няма как може би искате да кажете ПСИХОЛОЗИ. ”
  …От Регионалното управление на образованието съобщиха, че в Хасково училищни педагози има още в СУ “Васил Левски” и СУ “Св. Паисий Хилендарски”. В много от останалите училища има педагогически съветници.”.
  Ох, Боже тази журналистика :).

 • До кога ще се назначават кадри без опит,ето този е бил в соц.сфера,какъв опит ще да има в училище? О,г-жа директорката се е взела на сериозно след някоя година кадруване и назначава само момченца,я педагози,я психолози…

 • Информацията ви е КРАЙНО грешна – в СУ „Васил Левски“ има само педагогически съветник – г-жа Русева, а в ЕГ има училищен психолог – г-жа Стоева.

 • Искам само да внеса малко яснота относно психолога на въпросното училище! Скъпи “запознати”, Илия Сталев има достатъчно опит като психолог в Център за обществена подкрепа в гр. Димитровград, където е работил изцяло само с деца от училища и детски градини! И то деца с проблеми! Не е нужно да обсипваме един млад човек, решил да развива себе си с гадости и въпроси “Свършиха ли се психолозите в Хасково”? Ами свестните психолози са малко навсякъде, а децата ни имат нужда от тях и ние като родители! Хубаво е да се спрем с негативизма и просто да му пожелаем успех! Аз лично те поздравявам Илия и ти желая много успехи, много “спасени” деца и много късмет!

 • СЛУЧАЕН МИНУВАЧ, някога, много отдавна всеки учител може и да е бил психолог, в някаква степен, сега малко учители са истински Учители!

 • АНОМСКИ ами точно това ти казва СЛУЧАЙНИЯ Навремето учителите наистина бяха УЧИТЕЛИ с УВАЖЕНИЕ сред УЧЕНИЦИТИ и ОБЩЕСТВОТО сега са боксови КРУШИ и ТОРЕАДОРИ като в Испания

 • Калинов, именно затова са необходими ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, поне малко да въздействат, не може да се тръгне срещу агресивно дете с агресия!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.