Хасковско с представител в Съвета на децата

Любопитно
Медалисти

Ученичката Галина Вълчева от хасковската ПМГ “Акад. Боян Петканчин” представлява Хасковска област в Съвета на децата към Държавна агенция за закрила на детето. Неин заместник е димитровградчанинът Димитър Джангозов.

17 момчета и момичета в следващите две години ще бъдат гласа на младите хора при реализирането на политики и мерки за гарантиране правата на децата в България. Те са избрани между 87 кандидатури. Имената на новите членове бяха огласени на завършилото днес в Стара Загора изнесено заседание на Съвета на децата. Най-добрите решения можем да вземем само заедно с децата, а не като им ги наложим, подчерта председателят на ДАЗД Офелия Кънева.

Съветът на децата е създаден през 2003 г. и работи в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето. Младите хора реализират редица инициативи, свързани с популяризиране на правата на детето и развитие на детското участие на общинско, областно и национално ниво.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.