Ротарианци отново зарадваха децата в „Марина“

Хасково

От Ротари клуб Хасково – Аида за пореден път зарадваха децата и младежите в хасковския Дневен център „Марина“.

На Еньовден, президентът на клуба Милена Сакаджийска, Румяна Бончева, арх. Янчо Апостолов, Мария Даскалова и Елена Попова, д-р Мина Делчева и други членове на клуба финализираха инициативата „В играта сме равни“. Те дариха на децата от дома дидактични материали, игри и помагала за подобряване на комуникационните възможности, развитие на тактилни възприятия и координация.

Идеята е да се покаже на децата, че не са сами и че в игрите няма различия. Денят се превърна в истински празник на приятелството.

През изминалите 6 г. част от проектите на Ротари клуб Хасково-Aида са посветени на децата с физически и ментални проблеми от Дневен център „Марина“.

Първите проекти бяха свързани с подобряване на средата, в която живеят и се развиват децата в неравностойно положение. Ротари клубът дари климатици, 40 нови легла, оборудвани със спално бельо, кухненски пособия.

За физическото развитие на децата беше осигурен медицински апарат за раздвижване на мускулатурата на горни и долни крайници.

Особено важно за възпитаниците на дома беше празнуването на рождени дни съвместно с ротарианците, отбелязване на Коледните и Новогодишни празници, Първа пролет и Баба Марта.

2 коментара

  • Гавра е да се снимаш с децата, когато им даваш нещо. Това да не е зоологическа градина? Три сока и две вафли, пфу!

  • А на други,които помагат, не им дават да се снимат с децата. Да погледнем ли законът какво казва?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.