Спорт

Младите огнеборци на Свиленград отново №1 в България

В изключителна конкуренция учениците от свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“ спечелиха купата „Юлиан Манзаров“ с общ резултат от 1047,65 точки, съобщават от МВР.

Те демонстрираха сили, знание и хладнокръвие при преодоляване на препятствията. Само на 8 точки след победителя останаха учениците от ОУ „Никола Икономов“ – Разград, които за пореден път впечатлиха с висок спортен дух и добра физическа подготовка. Бронзовите медали заслужиха децата от ОУ „Проф. Димитър Димов“ от Ловеч. Изключително представяне направиха младите огнеборци от град Чирпан – възпитаниците на СУ „Пейо К. Яворов“ спечелиха щафетното бягане с резултат от 98,99 точки. Само липсата на късмет остави първенците в щафетата на четвърто място в комплексното класиране – на 0,27 точки от бронзовите медалисти.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова поздрави участниците в надпреварата за проявения отборен дух и демонстриран спортен феърплей. Всички ученици получиха грамоти, а първенците купи и медали, осигурени от Българска федерация за пожароприложен спорт. Поздравителен адрес до децата и организаторите на надпреварата изпратиха от фондация „Ангели от Лим“. Георги Манзаров, основател на фондацията, зарадва всички деца с лакомства.

Поредното издание на турнира за преходната купа „Юлиян Манзаров“ се проведе в присъствието на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, старши комисар Милен Маринов, директора на ОДМВР – Ловеч, кмета на града Корнелия Маринова и заместник областния управител Илиян Тодоров.

Пожарникари

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button