Гимназисти се срещнаха с първата дама, готвят проект

Любопитно
Съвет

Новите членове на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето бяха посрещнати от председателя на Агенцията Офелия Кънева. След това те имаха среща с първата дама – Десислава Радева във връзка с неин бъдещ проект.

Съвет
Галина Вълчева

Инициативата е свързана със запазването на традициите и българщината, продължение на първия й – борбата със “шльокавицата”. Това разказа за Haskovo.info ученичката в хасковската ПМГ “Боян Петканчин” и представител за областта в Съвета – Галина Вълчева. Както вече писахме, неин заместник е Димитър Джангозов от Димитровград.

17 момчета и момичета в следващите две години ще бъдат гласа на младите хора при реализирането на политики и мерки за гарантиране правата на децата в България. Те са избрани измежду 87 кандидатури.

Галина допълни, че на политическия форум на икономическия и социален съвет на ООН по устойчиво развитие ДАЗД и съвета на децата представиха “детското участие и устойчивото развитие”, който е утвърдил в международен план българският модел на детско управление. Представена бе програмата Разумни финанси на Джуниър ачийвмънт – България и мет лайф, в която съвета на децата взема активно участие. Както и бяха гласувани инициативите за следващото тримесечие, защото съветът заседава четири пъти годишно.

Всичко завърши с пресконференция в зала “Славейков” на община Стара Загора, където се запознахме с областната управителка и кмета на града, завърши Галина Вълчева.

Съвет

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.