Любопитно

Гимназисти се срещнаха с първата дама, готвят проект

Новите членове на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето бяха посрещнати от председателя на Агенцията Офелия Кънева. След това те имаха среща с първата дама – Десислава Радева във връзка с неин бъдещ проект.

Съвет
Галина Вълчева

Инициативата е свързана със запазването на традициите и българщината, продължение на първия й – борбата със „шльокавицата“. Това разказа за Haskovo.info ученичката в хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ и представител за областта в Съвета – Галина Вълчева. Както вече писахме, неин заместник е Димитър Джангозов от Димитровград.

17 момчета и момичета в следващите две години ще бъдат гласа на младите хора при реализирането на политики и мерки за гарантиране правата на децата в България. Те са избрани измежду 87 кандидатури.

Галина допълни, че на политическия форум на икономическия и социален съвет на ООН по устойчиво развитие ДАЗД и съвета на децата представиха „детското участие и устойчивото развитие“, който е утвърдил в международен план българският модел на детско управление. Представена бе програмата Разумни финанси на Джуниър ачийвмънт – България и мет лайф, в която съвета на децата взема активно участие. Както и бяха гласувани инициативите за следващото тримесечие, защото съветът заседава четири пъти годишно.

Всичко завърши с пресконференция в зала „Славейков“ на община Стара Загора, където се запознахме с областната управителка и кмета на града, завърши Галина Вълчева.

Съвет

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button