Хасково

Родители: Бариера спира пожарна и линейка за „Смирненски“

Родители на ученици в хасковското ОУ „Христо Смирненски“ сигнализираха за спусната бариера на източния вход за двора на училището.

Хората се притесняват, че ако се наложи да влезе пожарна или линейка, това не може да стане.

Haskovo.info припомня, че имотът пред входа е частна собственост и там най-вероятно ще започне строителство, каквото бе анонсирано преди близо година. Тогава теренът беше отново заграден, но след жалби от танцуващите в ансамбъл „Хасково“, чиято зала се намира там, загражденията бяха премахнати.

Христо Смирненски

Директорът на училището Венко Точевски заяви пред Haskovo.info, че от близо година има готов проект за изграждането на нов вход, откъм сградата на Общинска полиция в западния край на двора. Министерството на образованието вече е отпуснало и 25 000 лв. за изграждане на входа. Проектът е съгласуван с общината, пожарната и полицията, има разрешително за строеж.

Проблемът е, че дворът е държавна собственост. Вече е минала докладна в общинския съвет, с която общината искат от държавата терена. Сега се чака имотът да бъде прехвърлен на общината, за да започне изграждането на портала.

Точевски вярва, че ако се наложи влизането на линейка или пожарна, частникът ще вдигне бариерата. Проблем ще стане ако там започне строителство, защото тогава спешните екипи няма да могат бързо да преминат и достигнат двора и сградата на „Христо Смирненски“.

От ансамбъл „Хасково“ също настояват за разрешаването на проблема с бариерата и евентуалното бъдещо строителство, защото така им се ограничава достъпа до залата.

Христо Смирненски

Изпрати новина

10 коментара

 1. Кой и защо бави тогава отварянето на нов вход? Каква е тая тромава работа, бе – община-държава! Срам! Частният имот да си строи там, да отворят новия вход! По-лесно щеше да е откъм „Военна болница“ – до новопостроената сграда в двора на училището!

 2. Избори за НОВ КМЕТ и НОВ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!!!!
  НЕЗАБАВНО!!!!!
  ИНАК ХАСКОВО ПОТЪВА…….

 3. Тоя Точевски е изключителна балалайка – от години сградата се руши, сутрин децата газят боклуци и презервативи, зимата нищо не е почистено в двора, а децата често се пързалят и падат, всеки първи учебен ден е струпване на родители върху ученици – нито учителите могат да съберат учениците, нито учениците да си намерят класа. Да не говорим, че години наред на учениците се раздават закуски, произведени от фирмата на г-н Траилов – съпруг на зам. директорката и нова ако не е конфликт на интереси.

 4. Точката е не само балалайка той е и голям рушветчия,а училището е в този вид защото му е такава управата.Това за закуските и зам.директорката е вярно и е от много години.

 5. Георги Иванов и архитектът му да кажат, защо новата сграда пред физк. салон е затворила прозорците на салона и няма светлина в съблекалните. Кой разреши, този план. Срам.
  Същата работа и със затворения път.

 6. Ми тоо,не само директора е такъв и учителите са подкупни ! Не знам какво дали учат децата или чакат,някой по-заможен родител да бутне нещо! Да не говорим за екскурзиите,за учители! Вместо да се заведат децата те си ходят!

 7. А защо вратата откъм военна болница е винаги затворена ? В часовете за отиване на училище и вземане следобед да отварят всички входове .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button