Хасково

НАП продаде имоти и коли на длъжници за близо 1 млн. лв.

Продажби за близо 1 млн. лв. реализираха публичните изпълнители от офиса на НАП в Хасково от началото на годината досега.

Само през последното тримесечие са продадени недвижими имоти за 74 000 лева, между които етаж от сграда в Пловдив, магазин в Димитровград и два незастроени парцела в Харманли. Чрез НАП в Хасково са купени и превозни средства за 40 000 лева. Със средствата от тези продажби, Националната агенция за приходите погасява напълно или частично данъчни и осигурителни задължения на предишните собственици на активите.

Тази седмица отново чрез Агенцията в Хасково може да бъде купено товарно ремарке марка Schwarzmuller за 12 000 лева. Ремаркето е производство от 2002 година, в движение е и в много добро състояние. Може да бъде огледано на място в Хасково днес и утре в присъствието на публичен изпълнител. Подробности за търга, сроковете за внасяне на депозит в размер на 20% от първоначално обявената цена и ценово предложение, както и координатите на публичния изпълнител от НАП, са публикуване на електронен адрес http://nraapp04.nra.bg/targove/deals/index/did/43437 .

От понеделник пък може да бъде разгледан имот в ивайловградското село Железари. Площта му е 1835 квадрата и се продава заедно с построена двуетажна сграда, която разполага със складово помещение, дневна, столова, спалня и други четири стаи с тераси. Имотът е оценен на 92 250 лева. Огледите му продължават през цялата следваща седмица, до 13-ти октомври включително.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че продажбата на актив е крайна мярка, прилагана за принудително събиране на данъчни и осигурителни задължения към бюджета. От Агенцията препоръчват при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и дружествата да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button