Любопитно

890 книжки „Заветът на Хан Кубрат“ получиха третокласниците в Хасково

890 книжки „Заветът на Хан Кубрат“ получиха третокласниците в община Хасково.

Книжката-комикс е с автор Александър Въчков, който е и художник на изданието. Тя е част от кампания на фондация „Въздигане“, с която 60 000 книжки ще бъдат раздадени на тритокласниците в страната.

Община Хасково подкрепя инициативата на фондацията, чиято цел е да се покаже на децата единството на българския народ, да открият своите корени и славно минало, да ги възпита в активна взаимопомощ, което да засили желанието им да останат в родината и да се борят и търсят, заедно със своите приятели по-добро бъдеще в България.

Фондация „Въздигане“, която от години работи активно за съхраняването на българския дух и опресняване на историческата ни памет. Комиксът за Кубрат е част от цяла поредица с рисувани книжки, представящи забележителните наши владетели като кан Аспарух, кан Крум, кан Омуртаг, спасителят на Европа – кан Тервел, и т.н.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button