Хасково

Вандали разбиха лъвските глави на паметника на Десети родопски полк

Вандали са разбили лъвските глави на паметника-чешма на Десети пехотен родопски полк в парка на улица „Булаир“ в Хасково.

И осемте лъвски глави са повредени, като най-вероятно злосторниците са търсили метални елементи.

Паметник

Припомняме, че обновеният паметник бе открит на 26 март 2013 г. Това стана за честването на 100-годишнината от Одринската епопея. Паметникът пък е издигнат от войници и офицери през 1925 г.

Haskovo.info сигнализира община Хасково, като от кметството изпратиха КОРЗ за проверка. На охранителната фирма вече е връчен протокол да възстанови щетите по паметника на Родопци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

17 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Желю Добромиров Желев
Желю Добромиров Желев
05.10.2017 17:07 17:07

Кмете!!!!!
Какво направи за опазване на войнишкия паметник???????
Инак сутринта по ТВ показа ГРАМОТА ЗА НАЙ-ДОБРА УКРАСА!!!!
…….ИЛИ САМО ЗА УКРАСА СТОИШ В ОБЩИНАТА!?!?!?!?!?

Анонимен
Анонимен
05.10.2017 17:38 17:38

КМЕТА НЯМА ВИНА ЗА ТОВА. ЗАТОВА Е ВИНОВНА ПОЛИЦИЯТА ПОНЕЖЕ БЕЗДЕЙСТВА. А ТЯ БЕЗДЕЙСТВА ЗАРАДИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ КОИТО НЕ РАЗРЕШАВАТ НА ПОЛИЦАИТЕ ДА БИЯТ. ОБЩО ВЗЕТО ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИТЕ Е СЪС МАНГАЛИТЕ. ОБАЧЕ ПРОБЛЕМА ИДВА ОСНОВНО ОТ ЕВРОПА. АКО СЕ ЗАМИСЛИШ ЩЕ СТИГНЕШ ДО ИЗВОД ОТКЪДЕ ИДВАТ ЗЛИНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.

Иван Стамболов
Иван Стамболов
06.10.2017 9:57 9:57

Историята тръгна от Хасково – свиден мой избирателен район, за който продължавам да получавам качествена информация. Там дълго царуваше мустакат кмет, съименник на първия български космонавт. Беше омръзнал на много хора, дори името му беше заличено (къде справедливо, къде – не) от гордостта на града, монумента на св. Богородица. Говореше се, че в кабинета му имало две купчини преписки: такива, които ще минат, и такива, които няма да минат. Въпрос на парични потоци.
Но ето че дойде Крали Бойко Борисов, яхнал коня шарколия, помете той стария кмет и сложи нов, модерен, макар и на старозаветна възраст. Новият кмет беше избран твърде сполучливо – външно прилича на Конрад Аденауер, но вътрешно може да играе хоро. Кампанията му беше добра – господар на мълчанието като Царя. Всичко е окей, докато Аденауер Беливанов не реши да „скъса синджира“. Започна романтична връзка с общинска служителка – връзка, при която и до ден днешен не се знае точно кой кого е покорил и покварил. В сравнение с кмета, служителката е на младенческата възраст между 30 и 40 години и това изглежда е отприщило затлачените канали не неговите жизнени сокове. И защо не? Той е местен велможа, той е аристократ, нему се полагат всякакви феодални права, включително jus primae (или ultimae) noctis. В сюжета се намесва и многопартиен хасковски бизнесмен (Стаматов), който спокойно би могъл да бъде наречен „Мефистофел“, стига да намерим достатъчно основание да наречем кмета Беливанов „д-р Фауст“. Мефистофел започва да изкушава своя Фауст из френската Ривиера с разните му там бентлита и други съблазни, като по този начин го вкарва в полезрението на принципната и морална българска журналистика.
Попаднал веднъж в това специфично полезрение, скъсалият синджира кмет става лесна плячка за политически спекулации. Депутатката Елена Йончева решава, че може да нанесе удар връз глобалния политически опонент (ГЕРБ) на национално ниво. Започва да търси (и да намира) разни роднини на областния координатор Делян Добрев, които били назначени в общината – видите лишуробаджанащината в ГЕРБ е толкова безобразна, че повече не може да се търпи. Същата тази Елена Йончева, която преди време произведе завидно скъпа телевизионна продукция, докато нейният възлюбен беше премиер на Тройната коалиция – плод на смешна случайност, разбира се. Но една Елена не може да бъде нито шурей, нито баджанак.
Надигнаха се осъдителни гласове и о т. нар. „дясно“, оттам, откъдето се насладиха на циганските гласове при предишния кмет на Хасково, Георги Иванов. Неговият син Станислав, благодарение именно на тези гласове, стана депутат от Реформаторския блок. Но това не попречи на бивши активисти на бившия Реформаторски блок да защитят определена своя настояща позиция.

Военен
Военен
05.10.2017 17:47 17:47

Има охрана там!!! Плаща им се. като не са го опазили ще си го възстановяват. Какво искате от кмета лично ли да иде да го пази? Не ставайте смешни! Дядо ми е давал пари за този паметник и мен ме боли за вандалщината.
Слънчевия часовник нали го потрошиха,оправиха си го хората не личи че е счупван.
Въпроса е във възпитанието, кмета как да спре вандалите?

Анонимен
Анонимен
06.10.2017 10:28 10:28
Отговор до  Военен

Много си прост,Ванчооооо, тая дьржава за това хич я няма,заради такива като тебе.

Митю Клявката
Митю Клявката
05.10.2017 17:59 17:59

Имота е ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ!!!!
ОХРАНИТЕЛНАТА ФИРМА ИМА ДОГОВОР С ОБЩИНАТА!! !
КМЕТА!!!!КМЕТА СКЛЮЧВА ТОЗИ ДОГОВОР!!!!!ТОЙ!!!!КМЕТА Е ОДОБРИЛ ФИРМАТА!!!!
ЧЕТЕТЕ,БЕ КАУНЬЬЬИИИИ!!!!!

Тянкова
Тянкова
05.10.2017 18:06 18:06

Клявка,не се ядосвай!!!!
Нашите съграждани кауни си избраха ПЪПЕШ за кмет да ги управлява…….

Василев
Василев
05.10.2017 18:34 18:34

Всички вонни имоти се охраняват от фирмата спечелила търга.Това „Сириус“на Камен Пенков.Плаща им по 200лв. и те толкова пазят.Там даже няма и ток.Имало е дни при много студено време,охранителите не ходеха на работа.Пълен майтап са.

иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
05.10.2017 20:24 20:24

Охранителните фирми само лапат пари нищо не пазят Но така ще е щом ни управлява ПОЖАРНИКАР

Василев
Василев
05.10.2017 21:47 21:47

Защо бе,има една новоизлюпена,преименувана комунистическа фирма 3-ес СОТ,С такива охранителни фирми .Тя е на баща и син комуняги от Бургас,а тук един надут и неграмотен пуяк от Митакасаба им е шеф.Той им е бил шеф в Хасково и региона,колел и бесел.Преди време ,бил ченге и и говорят,че утепал някакво мочче докато „разговарял“ с него в кабинета си в МВР Димитровград.Казвахо му Желязко „ТЪПОТО“.Тая на „Тъпота“ е по -бетер и от Скорпио.В Хасково не виждам една сериозна охранителна фирма,всички искат да лапат и да дават по парче трхоци на охранителите.С по 5-6 и повече месеци заплатите им вървят назад,така ги държат да не напускат.

Желю Добромиров Желев
Желю Добромиров Желев
05.10.2017 23:26 23:26

Мамка им да Е…и на охранителните фирми. И не ПЪПЕША БЕЛИВАНОВ!!!
АМ ТЕ ОСКВЕРНИХА….БЕЛИВАНОВ Ъ!!КУЧЕ МРЪСНО!!!!ЯДЕШ ОТ ПАМЕТТА НА ДЕДИТЕ НИ,ХАСКОВЛИИ,ЗАГИНАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ И ХАСКОВО!!!!

Желю Желев
Желю Желев
05.10.2017 23:29 23:29

Ти подписа договора за охрана!!!
Не Делян!!!
Вън!!!!
От Хасково!!!!Дъртак смотан!!!!
Съди ме!!!!!

бати ти Желю Желев!!!!!!!!
бати ти Желю Желев!!!!!!!!
05.10.2017 23:36 23:36

Тридесет дни!!!Толкова ги давам!!!
Ненормален,ли си???
Къв си????
И ПОМИЯРИТЕ от ГЕРБ НЕ ТЕ ЩАТ!!!!
МА.А ТИ ДА Е…БА!!!
ЩЕ ТЕ ИЗКАРАМЕ ОТ ГРОБА,МУМИЙО!!!

хасковлия
хасковлия
06.10.2017 12:01 12:01

Ако счупят Кауня в центъра сигурно ще го ремонтират на същия ден , ама за този паметник ще се чака. Това са ценностите на Хасково – Кауни и паметници на зависта. Срам ме е от града ни и от тая съсухрена стафида кмета.

(нерегистриран)
(нерегистриран)
11.10.2017 16:17 16:17

ДО: Хасковлия /06.10.2017 12:01 в 12:01

Щом не те удовлетворява града, давай да направим една сделка с теб-ти/вие в Ивайловград, Крумовград, а ние в Хасково-заменям къща, апартамент от И-град, К-град с Хасково, има ли сделка. Пиши ми. Къщата ни е на самата граница, можеш и с гърците да си говориш, орат с тракторите цял ден и цяла нощ, а апартамента ни е на 2 етаж, ако има сделка пиши ми. Предпочитам Европейското, пред чистият въздух. А паметника на родопчаните не се притеснявайте. Те са строители и сами ще си го оправят. Изселват се в Хасково. Работят в поделенията на Хасково, в системата, в Енергото, където има пари, там са и те. Свиквайте. Не думи, а дела е казал ……….родопчаните знаят кой е този поет, на ти са !!! хохохо

grazhdanin
grazhdanin
12.10.2017 6:06 6:06

876543

гост
гост
12.10.2017 9:09 9:09

Хора без култура.

Back to top button